Ekonomi Haber Girişi : 07 Haziran 2016 19:04

Erzurum SMMMO'dan güneş enerjisi üretimine destek

Erzurum SMMMO'dan güneş enerjisi üretimine destek
alternatif enerji kaynaklarının her geçen gün ilginin büyüdüğü ülkemizde özellikle Erzurum'da son yıllarda atağa kalkan güneş enerjisine yönelik yatırımlarda artış gözleniyor.
Erzurumajans-alternatif enerji kaynaklarının her geçen gün ilginin büyüdüğü ülkemizde özellikle Erzurum'da son yıllarda atağa kalkan güneş enerjisine yönelik yatırımlarda artış gözleniyor. 

Yüksek rakımı ile Türkiye'nin çatısı diye adlandırılan Erzurum güneşin en fazla görüldüğü il olarak bilinmesine rağmen enerji üretiminin azlığı dikkat çekiyor. Erzurumlu girişimci işadamı Zafer Ergüney'in Pasinler yolu üzerinde faaliyete geçirdiği güneş enerjisi Santralleri her kesimin dikkatini çekmekle birlikte taktirini de topluyor. Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, aynı zamanda 1. Organize Sanayi Başkanlığı görevini yürüten Zafer Ergüney'in bu girişiminin örnek teşkil ettiğini söyledi. 

AKGÜLOĞLU; BU YATIRIMLAR ARTARAK DEVAM ETMELİ

İşadamı girişimci Zafer Ergüney'in güneş enerjisi üretim santralinin diğer yatırımcılara da örnek olması gerektiğini söyleyen Erzurum SMMMO Başkanı Akgüloğlu, "Böylesi yatırımların yenileri kazandırılmalı. İstihdamın büyük ölçüde ihtiyacının hissedildiği Erzurum'da benzer yatırımlarla birlikte potansiyellerin keşfedilip ekonomiye kazandırılması şart. Bu anlamda işadamlarımızın bu emsali iyi değerlendirip yeni projeleri hayatiyete geçirmelerini bekliyoruz. Erzurum'un en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Erzurum SMMMO olarak tam destek olduğumuzu belirtmek istiyorum. İnşallah Zafer Bey'in gerçekleştirdiği yatırımların üstüne daha fazla yatırımlar hayata geçer. Erzurum'da hayata geçirilecek Güneş Enerjisi Santralleri ile şehrin en büyük sorunları arasında yer alan istihdam ve işsizliğin önlenebileceğini belirten Akgüloğlu, kaliteli ve ucuz enerjinin de bu santraller sayesinde elde edilebileceğini ifade etti. Erzurum'un bu noktada çok avantajlı bir konumda olduğuna vurgu yapan Akgüloğlu, "Şehrimizin en büyük sorunu arasında yer alan istihdam, işsizlik güneş enerjisi santralleri sayesinde giderilebilir. Bunun dışında ucuz, kaliteli enerji de bu santraller sayesinde elde edilecek. Güneşin bize sağladığı bu imkânı çok iyi değerlendirmeliyiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.