Erzurum Haber Girişi : 18 Ocak 2017 17:55

Erzurum Valisi dert babası gibi

Erzurum Valisi dert babası gibi
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun 15 günde bir Hükümet Konağı'nda düzenlediği, 'Halk Günü Toplantısı'nda görüştüğü vatandaşların sorunlarına çözüm getiriyor.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun 15 günde bir Hükümet Konağı'nda düzenlediği, 'Halk Günü Toplantısı'nda görüştüğü vatandaşların sorunlarına çözüm getiriyor. Vali Azizoğlu, bugüne kadar yüzlerce çocuğu da okulla buluşturdu.

Valilik toplantı salonunda iki haftada bir Çarşamba günleri saat 11.00'de gerçekleştirilen 'Halk Günü'ne, istek ve dertlerini anlatmak için gelenlerin sayıları her geçen gün artıyor. Randevu almadan Vali Azizoğlu'na sorunlarını anlatan vatandaşların büyük bir bölümü, anında üretilen çözümle evine mutlu dönüyor. Vali Azizoğlu, özel sorunlarını anlatmak isteyenlerle ise toplantı sonrası başbaşa konuşuyor. 

Bugüne kadar binlerce kişinin derdine derman olan yüzlerce kız çocuğunun okula gitmesini sağlayan Vali Azizoğlu, işsizlere iş bulup, elektrik ve su borcunu ödeyemeyen eğitim için para bulamayanlara anında yardım elini uzatıyor. 

'Halk Günü' toplantılarına kaymakamlığının ilk yıllarında başladığına hatırlatan Vali Azizoğlu, vatandaşların devletle, kurumlarla işleri, sıkıntıları, problemleri olduğunu belirtti. Bu sorunları devletin genel bürokrasi çarkı içinde çözmenin zor olduğuna dikkati çeken Azizoğlu, yine benzer sorunlar nedeniyle her zaman vatandaşın valiye, kaymakama ulaşamadığını bildirdi. Bu nedenle idareciliğe başladığı ilk yıllarda bir yöntem belirlediğini, halkın daha çok pazar için geldiği günlerde halk günü toplantıları yaptığına işaret eden Azizoğlu, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız teklifsiz olarak, hiç kimseden izin veya randevu talep etmeden doğrudan doğruya belirlenmiş olan saatte geliyorlar. Vali ve ilgili müdürlere derdini çekinmeden, korkmadan en açık bir şekilde anlatabiliyor. Bunun iki faydası var. Bir, vatandaşın derdini birinci elden duyuyorsunuz. İki, problemi hemen orada çözebiliyorsunuz. Güzel neticeler aldığımızı da vatandaşlarımızdan, kamuoyunda aldığımız tepkilerden görüyorum."

AZİZOĞLU: ÇOCUKLARIN OKUMASI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Zeki ve çalışkan öğrencilerin ailevi sebepler ya da maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim imkanlarından mahrum olduklarını öğrenince etkilendiğini anlatan Vali Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Ummadığın taş baş yarar, demiş atalarımız. Erzurum'un Hınıs ilçesinin en ücra köyünden bir çocuk çıkar, çok zekidir ama imkansızlıklar yüzünden okuyamaz. Okuyamadığı için bu memleket ve insanlık bir değerden mahrum olur. Halbuki o çocuğa ulaşabilsek o çocuğa el atabilsek, onun okuma şartları iyileştirebilirsek, okumasını sağlayabilsek belki ülkemiz için, insanlık için çok önemli bir değeri kazanmış olacağız. Bazen çocuklar evdeki yaşlıya, hastaya baksın veya evin işlerini görsün diye genelde kız çocuklarımızı okula göndermeyenler oluyor. Halk gününe bazen çocuklar, anneleriyle beraber geliyor ve bunları anlatıyor. Bunun üzerine milli eğitim ve sosyal hizmetler müdürlüğünün uzman görevlileriyle beraber o ailenin durumunu tespit ediyoruz. O aileye yapılması gereken her türlü maddi yardımı yapıyoruz. Çocuğununda tüm okul ihtiyaçlarını karşılayarak onu okula kazandırıyoruz. Böyle çok oldu. Aslında aileler çocuklarını okutmak istiyor. Fakat sıkıntılar veya problemleri nedeniyle okutamıyor. Devletimizin küçücük katkısıyla, küçücük bir yardımıyla çocuklar okula gidebiliyor. Ailelerde bundan çok mutlu ve memnun oluyorlar."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.