Erzurum Haber Girişi : 15 Ekim 2015 15:33

Erzurum Vergi Dairesi'nde nöbet değişimi

Erzurum Vergi Dairesi'nde nöbet değişimi
Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz'ın görevinden başka bir yere tayin olmasının ardından boşalan makama vekalet eden Sefer Demir'den geçtiğimiz günlerde bakanlık atamasıyla göreve getirilen Ergün Aslan'a hoş geldin ziyaretleri başladı.
Erzurumajans-Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz'ın görevinden başka bir yere tayin olmasının ardından boşalan makama vekalet eden Sefer Demir'den geçtiğimiz günlerde bakanlık atamasıyla göreve getirilen Ergün Aslan'a hoş geldin ziyaretleri başladı. 

Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu ve SMMMO yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilen hayırlı olsun ziyaretinde Akgüloğlu, Aslan'a görevinde başarı dileklerini sundu.

Yeni görevi öncesinde Erzurum Vergi Müfettişleri Grup Başkanlığı'nda Grup Başkan Yardımcılığı ve komisyon üyeliğini yapan Başkan Aslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mükellef odaklı hizmet anlayışı içerisinde, mükellef haklarını gözeterek, hizmetten yararlananların memnuniyetini sağlama noktasında Başkanlığın her düzeyinde görev yapan personele sorumluluğunu kabul etiklerini söyleyen Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, "Başkanlığımız değişimin ve gelişimin gereğine inanan her kademedeki çalışanı ile klasik devlet kurumu imajından uzaklaşıp mükelleflerine güler yüzle hizmet veren bir idare haline gelmiştir. Bu amaçla, teşkilatımızın donanım eksikliklerinin giderilmesi ve mükellefle yüz yüze çalışan personelimize her türlü eğitim ve desteğin sağlanması yönünde çalışmalar yürütülmektedir. Gerçekleştirilen tüm bu düzenlemelerle vergi gelirlerinin adil, etkin ve verimli bir şekilde toplanması, akılcı, uygulanabilir bir vergi sistemi ile kamu maliyesinin temellerinin sağlamlaştırılması ve ekonomisiyle de güçlü bir Türkiye amaçlanmaktadır. Görevim süresince hak ve hakkaniyet ölçüsünden ayrılmamaya özen göstereceğim" dedi.

AKGÜLOĞLU; KAYITDIŞINI EN AZA İNDİRMELİYİZ

Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasi (SMMMO) Başkanı Orhan Akgüloğlu ise Vergi Dairesi Başkanlığına ortak paydada hizmet ettiklerini hatırlattı. Özellikle şehirde vergi bilincinin yaygınlaştırılması ve kayıt dışılığı en aza indirmek noktasında çalışmalarının artırılarak sürdürülmesinin gerekliliğine dikkat çeken Akgüloğlu, "Kadim şehir Erzurum Türkiye'de devlete karşı sorumluluklarını hassasiyetle takip eden bir şehir olmakla birlikte vergi bilincinin de farkındadır. Fakat gerek ekonomik koşulların zorlukları yüzünden mükelleflerimiz zorluklar yaşamaktadır. Mükelleflerin bu durumda her iki kurum tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Mali Müşavirler, Maliye ve mükellef arasında önemli bir köprü sorumluluk üstlenmiştir" diye konuştu.

Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Ergün Aslan Kimdir?

1976 yılında İstanbul'da doğdu.
2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu.
2003 yılında Vergi Denetmenliği mesleğine başladı.
2010-2011 yılları arasında Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı'nda İnsan Kaynakları Müdürlüğü yaptı.
2011 yılında yayımlanan 646 sayılı KHK ile Vergi Müfettişliği kadrosuna atandı.
2013 yılında Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Muhasebe ve Denetim Bölümünde yüksek lisans yaptı.
2015 yılında Erzurum Vergi Müfettişleri Grup Başkanlığı'nda Grup Başkan Yardımcılığı ve komisyon üyeliği görevlerinde bulundu.
13.10.2015 tarihi itibariyle Erzurum Vergi Dairesi Başkan Vekili olarak görevine başladı.
Evli olup, İngilizce bilmektedir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aziz 01 Ocak 1970 02:00

    Hayırlı olsun.