Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Şubat 2017 23:00

Erzurum'a 'Sihirli Sirk' geliyor

Erzurum'a 'Sihirli Sirk' geliyor
Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) tarafından 5 Şubat'tan itibaren 'Sihirli Sirk' oyunu sahnelenecek.
Erzurumajans-Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT)  tarafından 5 Şubat'tan itibaren  'Sihirli Sirk' oyunu sahnelenecek.

Oyuncu Özge Arslan Okumuş'un yazıp, oynadığı ve yönettiği Sihirli Sirk oyunu 5 Şubat'tan itibaren her pazar günü saat 14.00'de seyirci ile buluşacak. Oyunun sirkte geçtiğini ve çocukların çok keyif alacağını belirten Özge Arslan Okumuş, "Sihirli Sirk oyunununda siyah ışık (black light) sahneleri var. Teknik olarak biraz zor. Alışılmışın dışında bir oyun olacak. Hatta böyle bir oyunu ilk kez görecekler muhtemelen. Türkiye'de bile Black light çok fazla yapılmıyor. Belki de  Erzurum'da ilk Black Light oyunu olacak" diye konuştu.

EDT daha önce kapalı gişe  Yılmaz Gruda'nın Türkçeye çevirdiği Ayı/Tieklif oyunu tekrar seyirciyle buluşacak. EDT Müdürü Levent Aras, yetişkinler için sergilenen  Ayı/Teklif oyununun Şubat ayının 9,10,11 günlerinde tekrar sahneleneceğini bildirdi. Aras "Anton Çehov'un yazdığı Hayati Çitaklar'ın yönettiği Ayı / Teklif'i iki kısa oyundan oluşan komedidir. Bu oyunu  5 Ocak'ta 3 hafta oynadık" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.