Erzurum Haber Girişi : 23 Ağustos 2014 13:47

Erzurum'a veda ediyorlar!

Erzurum'a veda ediyorlar!
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulan "Atlı Polis Birliği" Erzurum'a veda ediyor.
Erzurumajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulan "Atlı Polis Birliği" Erzurum'a veda ediyor.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulan ve özel olarak yetiştirilmiş 5 atın bulunduğu "Atlı Polis Birliği" Emniyet Genel Müdürlüğü'nün farklı bir projesi kapmasında Erzurum'a veda ediyor. Aralarında Erzurum'un da bulunduğu sınırlı sayıdaki şehirlerde toplumsal olaylara daha kısa sürede müdahale etmek için kurulan "Atlı Polis Birliği", Erzurum Emniyeti'nden, Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderiliyor. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde Büro Amirliği olarak faaliyet gösteren birim, çıkan karar ile faaliyetlerine son verdi. Ankara'da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü, Erzurum'da ve birkaç şehirde kurulan birlikteki atları geri istedi. Genel Müdürlüğün, özel olarak yetiştirilmiş atları farklı bir proje kapsamında kullanmayı planladığı öğrenilirken, birliğin önümüzdeki dönemlerde Erzurum'da yeniden faaliyete geçip geçmeyeceği ise, henüz bilinmiyor.

ATLARDAN BİRİSİ HASTALANIP ÖLDÜ

Öte yandan kurulduğunda Erzurum'da 5 attan oluşan birlik, atlardan birisinin 'bağırsak düğümlenmesi' yüzünden ölmesinin ardından görevli memur sayısı da, 4 kişiye düşürüldü. Bakımları özel olarak yapılan atların, önümüzdeki günlerde Ankara'ya gönderilecekleri öğrenilirken, Erzurumlular, "Atlı Polis Birliği"ni en kısa sürede yeniden Erzurum caddelerinde görmek istediklerini belirttiler. Toplumsal olaylara müdahale amaçlı olarak kurulan birlikte görevli polis memurları, özellikle Yakutiye Kent Meydanı'nda halkın büyük ilgisini çekmiş ve uygulama vatandaştan tam not almıştı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.