Erzurum Haber Girişi : 30 Ocak 2015 18:56

Erzurum'da 77 hafız icazet aldı

Erzurum'da 77 hafız icazet aldı
Erzurum'un Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarından mezun olan 77 erkek hafız düzenlenen icazet töreniyle diplomalarını aldı.
Erzurumajans-Erzurum'un Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarından mezun olan 77 erkek hafız düzenlenen icazet töreniyle diplomalarını aldı. Törende erkek hafızlara cübbe, sarık ve altın hediye edildi.

Erzurum Merkez Yakutiye Müftülüğüne bağlı Kuran Kurslarında 2014 yılında mezun olan 77 erkek hafız için Cuma namazı öncesinde Ulu Camii'nde icazet töreni düzenlendi. Törene Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, hafızların aileleri ve cami cemaati katıldı. Tören, hafızların Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahileri ile başladı. Daha sonra sembolik olarak hafızlık sınavı yapıldı.

İcazet töreninin açılış konuşmasını yapan Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, bugün Erzurum için önemli bir gün olduğunu ifade ederek 2014 yılında 116 hafız yetiştirdiklerini söyledi.

Yazıcı, "Yakutiye İlçe Müftülüğümüze bağlı Kuran Kurslarımızda 2014 yılında mezun olan hafızlarımızın icazet merasimini düzenliyoruz. 77 erkek, 39 bayan hafızımız olmak üzere toplam 116 tane hafızımız var. Erkek hafızlarımızın icazet merasimini yaparak kendilerine hediyelerini ve diplomalarını vererek törenimizi bitirmiş olacağız. Hafızlık mesleği peygamber efendimizle başlayan ve o dönemde yaklaşık bin kadar sahabenin hafız olduğunu biliyoruz. Ecdadımızın yolunda bizlerde inşallah ilim ve irfan ordusuna hizmet etmeye gayret sarf ediyoruz. Yüce Rabbimizin bize ikramıyla bu sene 77 erkek, 39 bayan olmak üzere 116 tane bayan hafız mezun etmiş bulunuyoruz. Bu hafızlık hizmeti Kuran-ı Kerim'in ezberlenmesi ve kurana sahip çıkmak onu ezberleyip anlayıp hayata geçirmenin bir gayretidir. Burada eğitim ve öğretimlerini gören öğrencilerimizi, çocuklarımızı yetiştiren hocalarımızı ve her türlü yardım ve destekleriyle bizim yanımızda olan hayırseverlerimizi tebrik ediyorum, bu hizmetin hayırlara vesile olmasını artarak devam etmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Hafız çocuklarımıza hediye olarak altın hediyemiz var.
Erkek öğrencilerimize yaptıkları eğitimi de simgeleyen cübbe ve sarık, kız öğrencilere de bir elbise ve başlara takılan taçla onları taçlandıracağız." dedi.

Törenin sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 77 erkek hafıza diplomaları ve cübbe, sarık gibi çeşitli hediyeler verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.