Erzurum Haber Girişi : 29 Ekim 2014 20:36

Erzurum'da CHP'den Cumhuriyet yürüyüşü

Erzurum'da CHP'den Cumhuriyet yürüyüşü
CHP Erzurum Teşkilatı, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 91'inci yılı nedeniyle Cumhuriyet yürüyüşü düzenledi.
Erzurumajans-CHP Erzurum Teşkilatı, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 91'inci yılı nedeniyle Cumhuriyet yürüyüşü düzenledi.

Merkez Yakutiye ilçesinde Yakutiye Medrese'nin bulunduğu kent meydanında toplanan yakalaşık 400 kişi, Cumhuriyet Yürüyüşünü buradan başlattı. Ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile Cumhuriyet Caddesi'nde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan topluluk yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında konuşan CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, "Cumhuriyet'in 91'inci yılını kutlarken, ne yazık ki bu günlerde karamsar olmak için yeterince sebep var. Bayrağımıza, kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan saygısızlıklar bizlerin sabrını taşınmaya yöneliktir. Ama bizler herkesin kardeşçe yaşayabileceği bir Türkiye için bitmeyen umudumuz var. Unutmayalım ki bu karanlık günleri aydınlığa kavuşturacak olan yine biz Atatürkçüleriz. Çünkü umudumuz var, Cumhuriyetimiz var, Atatürk'ün bizlere emaneti var" dedi.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIN

CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu'nun konruşmasından sonra kısa bir açıklama yapan Erzurum'dan sorumlu CHP Parti Meclis üyesi Ümran Köksüz, "Şerhat Şehrimiz Erzurum Atatürk Atatürk'ün en çok güvenip, Kurtuluş Savaşını buradan başlattığı sevgili Erzurumlular değerli gençlerimiz Erzurum Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı ilk yer olduğu için bu Cumhuriyet bayramını sizlerle kutlamayı tercih ettim. Burada ışıl ışıl bir gençlik, Cumhuriyete sahip çıkan inanılmlaz güçlü bir halkımız var. Onların yanında olmayı o yüzden tercih ettim. Buradaki gençlerimizin her zaman için Atatürk'ün ilkelerine Cumhuriyetimize, Atatürk'ün heykellerine, Türk Bayrağına ve kendi geleceğine sahip çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

B
ayraklı ve meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşüne katılanlar Atatürk'ün Gençiliğe hitabesini okuduktan sonra sessizce dağıldı. 

CHP'DEN ERZURUM'DA 91'İNCİ YIL YÜRÜYÜŞÜ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.