Spor Haber Girişi : 06 Mayıs 2015 10:00

Erzurum'da Fatih Terim izdihamı

Erzurum'da Fatih Terim izdihamı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 'Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin sezon açılışı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in katılımıyla gerçekleşti.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Palandöken Dağı'nın eteklerine yaptırılan 'Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin sezon açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yaptırılan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin sezon açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda futbol sever katıldı.

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde Erzurumlular tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Terim, vatandaşları selamladıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'le birlikte Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin kurdelesini keserek yeni sezonun açılışını yaptı.

BAŞKAN SEKMEN: " HEDEFİMİZ DÜNYA YILDIZLARINI MİSAFİR ETMEK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen açılışta yaptığı konuşmada, Erzurum'da kış turizminin yanı sıra yaz turizmimi de geliştirmek için önemli çalışmalar yaptıklarına vurgu yaparak, şunları söyledi: "Futbol, her toplumda tarih boyunca günlük yaşamın önemli bir parçası haline geldi. Oynanan oyunun ötesinde pek çok şeyle ilintilendirilen ve anlamlandırılan futbol, insanoğluna bir oyun olmanın ötesinde eğlence, güç, üzüntü, sevinç ve ulusal onur duygusunu da yaşattı. Futbol sadece kimliklerin oluşmasına katkıda bulunmaktan öte aynı zamanda farklı sosyal kimliklerin karşılaşmasına ve birbirlerinden etkilenmesine de vesile oldu. Böylesine bir etkiye sahip olan bu branşın şehrimizdeki spor hayatını zirveye taşıması amacıyla Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ni hayata geçirerek Türk sporunun beğenisine sunduk. Başta futbol olmak üzere sporun diğer branşlarında da faaliyette bulunan kulüplerin bile ilgi gösterdiği Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde 1 yılda 20 civarı yerli ve yabancı futbol kulübünü ağırladık. 4 çim ve 1 sentetik saha, doktor, hakem, masaj ve modern soyunma odalarıyla FİFA standartlarına uygun kriter ve kalitesiyle Doğu'nun yükselen yıldızı olan kamp merkezinde hedefimiz Dünya yıldızlarını misafir etmektir."

ERZURUM, KAMP VE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA EN İDEAL MEKÂN

İklim koşullarının futbol takımlarının kamp yeri seçiminde önemli bir unsu olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen, "Çok fazla rüzgâr almayan, oksijen düzeyi yüksek ve güç kazanma amaçlı çalışmalara kolaylık sağlayabilecek yüksek rakımlı ve düşük nem oranına sahip yerler ideal kamp yeri olarak ifade edilmektedir. Bütün bu özelliği barındıran Erzurum, kamp ve hazırlık çalışmalarında ideal mekânların başında gelmektedir. Deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikteki havasıyla sporcuların kondisyonlarına güç ve enerji katan kamp merkezimizin tanıtımı için başta Fatih Terim hocamız olmak üzere ülkemizdeki spor otoritelerinden destek bekliyoruz." dedi.

ERZURUM'U SPORUN DAVOS'U YAPMAKTA KARARLIYIZ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'u sporun Davos'u yapmakta kararlı olduklarını kaydeden Başkan Sekmen, "Bilindiği gibi Hükümetimizin desteğiyle Olimpiyat Kenti olan şehrimizde 1 yılda ulusal ve uluslararası birçok organizasyona imza attık. Bu süre zarfında Yaz Spor Okulları'nda 1607 çocuk sporun evrensel ruhunda buluştu. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası, Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri, Cirit Turnuvası, Uluslararası Buz Tırmanış Festivali, Spor Yazarları Buluşması, Sürat Pateni 6. Ayak Dünya Şampiyonası, Türkiye Kızak Şampiyonası ve kış sporları organizasyonlarıyla Erzurum'un turizm, tanıtım ve spor faaliyetlerine katkıda bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz. Sözlerime burada son verirken davetimizi kırmayıp şehrimize teşrif eden Fatih Terim kardeşime ve siz kıymetli spor adamlarına teşekkür ediyorum" diyerek, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin Türk sporuna büyük katkılar sunmasını temenni etti.

TERİM: " UEFA ANTRENÖR LİSANS KURSLARINI ERZURUM'DA YAPACAĞIZ"

Erzurum'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Terim ise, "Böyle güzel bir tesisi açmak benim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Biz de bu tesisi daha da hareketlendirmek için burada Haziran ayında 3 adet UEFA antrenör lisans kursu yapacağız. Antrenörlerimiz burada olacaklar. Ancak burada Futbol Federasyonu'nun bir kontağı da olursa çok memnun oluruz. Bu tesisler birçok gencimizin eğitim fırsatı olacak" dedi.

Terim, bu güzel tesisleri Türk Futboluna kazandırdığı için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.