Kültür-Sanat Haber Girişi : 12 Temmuz 2015 18:31

Erzurum'da hoş bir sedadır; Ramazan geceleri

Erzurum'da hoş bir sedadır; Ramazan geceleri
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca her akşam Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen 'Ramazan Geceleri' mübarek ayın manevi hazzını yaşatıyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca her akşam Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen 'Ramazan Geceleri' mübarek ayın manevi hazzını yaşatıyor.

Her akşam iftardan hemen sonra 'Geleneksel Ramazan Akşamları' gösterileriyle başlayan etkinlikler, Türkiye'nin tanınmış sanatçı, şair, yazar ve akademisyenlerinin konuk olduğu programlarla dolu dolu geçiyor. Zaman zaman Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın da yer aldığı etkinliklerde bazen de sürpriz konuklar yer alıyor. Erzurum'un kardeş şehri olan İran'ın Tebriz kentinden şehre gelen ilahi sanatçıları 'Ramazan Geceleri'nin konuğu oldu. Mehteran takımının muhteşem performansı sonrası sahne alan Tebriz Zehra İlahi Grubu, söyledikleri kaside ve Esma'ül Hüsna ile Erzurumlulara manevi atmosferi yüksek duygu dolu farklı bir ramazan akşamı yaşattı. Daha sonra sahne alan Erzurumlu âşıklar, 'Usta malı' diye isimlendirilen, geçmişte yaşamış ve yaşamakta olan önemli âşıkların şiirlerini seslendirdi. Söyledikleri türkülerle hemşerilerine unutulmaz bir gece sunan halk ozanları, atışmalarla izleyenleri keyiflendirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.