Erzurum Haber Girişi : 25 Kasım 2014 15:04

Erzurum'da kadınlar yürüdü!

Erzurum'da kadınlar yürüdü!
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Kadına Şiddete Hayır" yürüyüşü düzenlendi.
Erzurumajans-Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Kadına Şiddete Hayır" yürüyüşü düzenlendi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma günü olarak kabul edilen 25 Kasım günü Erzurum'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi yürüyüş düzenledi. Havuzbaşından Yakutiye Kent Meydanına kadar yapılan yürüyüş sonunda kent meydanında kurulan çadırda basın açıklaması yapıldı. Sloganlar atarak yürüyen kadınların taşıdıkları pankartlar dikkat çekti. "Kadını tekmelemek yalnızca karnındaki bebeğin hakkıdır" yazılı pankartlarla yapılan yürüyüşün ardından kent meydanında kurulan çadıra gelen kadınlar burada basın açıklaması yaptı. Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr Ayda Çelebioğlu, "Kadına yönelik şiddet kültürel, coğrafi, toplumsal ve ekonomik sınır tanımayan bir insan hakları ihlali olarak tüm dünyada varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle bizler bugün burada sadece Erzurum'daki ya da ülkemizdeki kadınlar için toplanmadık. Bir araya gelmemizin sebebi dünyanın her yerinde şiddetle karşı karşıya kalan kadınlara yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve konuya duyarsız kalanların dikkatini çekmektir. Defalarca haykırmak istiyoruz "Kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir ve hiçbir haklı gerekçesi yoktur" şeklinde konuştu.

Dünya kadınları için kabul edilen bir günde kadınlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmamız ve kadının dövülebildiği kadar değil sevilebildiği kadar kazanıldığını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, tüm kadınların "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Gününü" kutladı.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.