Erzurum Haber Girişi : 01 Ekim 2014 23:08

Erzurum'da kurban satıcıları üzgün

Erzurum'da kurban satıcıları üzgün
Erzurum'da iki gündür yağan yağmur yağışı sonrasında çamur deryasına dönen hayvan pazarında kurban satıcıları umduğunu bulamıyor.
Erzurumajans-Erzurum'da iki gündür yağan yağmur yağışı sonrasında çamur deryasına dönen hayvan pazarında kurban satıcıları umduğunu bulamıyor.

Kurban Bayramına az bir süre kala kurban satıcıları satışların durgunluğundan şikayetçi oldu. Doğu'nun en büyük hayvan satışının yapıldığı Pazar alanının yağmur nedeniyle çamur deryasına döndüğünü ifade eden vatandaşlar, "Yağmur pazarı kötü vurdu. Toprak zemin olduğu için oldukça çamurlandı. Bu nedenle kurbanlık almak için de gelenler içeri girmekte tereddütte kalıyorlar. Ya da geri dönüp başka bir gün geri geleceklerini belirtiyorlar." dediler.
Hınıs'tan geçen yıl getirdiği kurbanlıkları bayrama 3 gün kala tükettiğini ancak bu sene 10 taneden sadece 2'ini satabildiğini ifade eden Mehmet Koca, "Çamur işimizi baya bir sendeledi. Daha güzel bir Pazar alanı kurulması temennimiz. Bu Pazar alanı çakıl taşlarıyla peyzaj yapılsa, yağmur da yağdığında çamur olması bizler memnun oluruz." dedi.
Öte yandan pazarın çamur deryası olması bazı satıcıları sevindirdi. Pazar girişine galoş getirenler bura da galoşları satarak para kazanmaya çalıştılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.