Erzurum'da MHP ne yapar?

Türkiye Cumuhuriyeti genelinde değil...
Erzurum'da Milliyetçi Hareket Partisi ne yapar?

Bu ikinci satırı okuyan her Erzurumlu kendine göre bir şeyler düşünür ve düşüncelerini duyuramasa da içinden söyler.
Bizler de duyduklarımızı ve de kesin olarak öğrendiklerimizi burada gerekirse açık ve seçik olarak, gerekirse satırların arasına sıkıştırarak fısıldarız.  Söylemekten de çekinmeyiz!

Efendim, MHP Genel Merkezi'nden kulis bilgileri şöyle rivayet edilmekte.
Bundan önceki yerel seçimlerde tanıdığım ve beyefendiliğine saygı duyduğum Sayın Kamil Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi koridorlarında ve yakın çevresinde kısık sesle değil, herkesin duyacağı bir şekilde, " ola ki ikinci sırada olayım, hele bir olayım, o zaman istifa ederim," demekteymiş.
Şayet bizim duyduklarımız doğru ise, biz de şunu demekten çekinmeyiz.
Sayın Aydın, aday gösterildiğiniz geçen yerel seçimlerde ne yaptınız, nasıl çalıştınız?.. Kazanmayacağınıza inandığınız bir yarışa neden girdiniz?
Şimdi neden varsınız?

Cümle alem biliyor ki; bu genel seçimlerde Erzurum'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir yükselişi var.
Yani hiç çalışmadan, armut piş ağzıma düş, diye mi düşünüyorsunuz acaba!
Bizler gazeteciyiz. Kahve köşelerinde ve cami avlularında konuşulanları da yansıtırız.
Sayın Kamil Aydın'a ve de Sayın Oktay Öztürk'e Erzurumlu Milliyetçi Hareket Partisi seçmeni sıcak bakmıyor.
Bunun nedeni ise, kalıplaşmış ve alışılmış isimlerin yerine Erzurum'da heyecan yaratacak isimlerin öne çıkması ve seçimlerde anılması olmalı!
Ben buruda isim verecek durumda değilim; ancak çok kısa bir süre kalmasına rağmen fırsat olur ise milliyetçi cephede Erzurum'u kimlerin temsil etmesi gerektiğini Erzurumludan aldığımız fikirleri harmanlayarak burada belirtiriz.
Kimse kusura bakmasın!
Sayın Oktay Öztürk'e ve Kamil Aydın'a sıcak bakıldığını söylemek çok zor.
Bunun için Erzurumlu Milliyetçi Hareket Partisi seçmenlerinin geçerli nedenleri var mı, diye soracak olur isek. Evet, var!
Haa, şunu söyleyenler de var; bu seçimde aday olarak taş koyulsa da biz baş koyarız!
Evet, var böyle dillenenler de! Ancak şu bilinmeli ki bunu Erzurum'da söyleyenler azınlıkta ve listeye konulacak isimlerin bu kentte Milliyetçi Hareket Partisi seçmenlerinin oy pusulalarının boş mu, dolu mu olacağında etkili olacaktır.
Erzurum'da iktidara karşı olan seçmen kitlesi, yani CHP ve MHP'ye yakın duranlar sandıkta buluşabilir mi?
Kimine göre evet, kimine göre de asla!.. Bize göre de, bu olmayacak şey değil!
Kısacası Erzurum adaylarının isimlerini bekliyor!
Erzurum'da partiden çok isimler öne çıkıyor. Buna iktidar partisi de dahil. Çünkü ve ne yazık ki Erzurum seçmeninin ideolojik ve sosyal içerikli düşünmediğini düşünüyorum.
Erzurum'da kabul gören ve görmeyen isimler az da olsa seçimlerde etkili olacaktır. Bu az oyların da Erzurum'un siyasi profilinde etkili olacağını düşünenlerdenim.

Kulis bilgilerine göre Sayın Kamil Aydın, liste iki olur isem istifa ederim, demiş.
Bunun anlamı; ben Erzurum'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin iki milletvekili çıkaracağına inanmıyorum, değilse ne ola ki!
Sayın Aydın'ın bu tavrı ister istemez böyle düşündürüyor.
Bir aday adayı böyle derse, biz ne diyelim ki!
Erzurum'da hal böyle!
Erzurum bekliyor, Erzurum'da MHP ne yapar, diye!
Ne yapacağı ise MHP Genel Merkezi'nin ne yapacağına bağlı gibi görünüyor.

Sayın Oktay Öztürk'ün başka bir kentten aday gösterilme düşüncesini de yabana atmamak gerek! Bize kalırsa bir partinin genel başkan yardımcısının herhangi bir kentten aday gösterilmesi doğal ve doğru da olabilir.
Böylece Erzurum'da Sayın Öztürk'e karşı bir kesimde oluşan tepki de ortadan kalkmış olur!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • alper tuna 01 Ocak 1970 02:00

    Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz acaba çok merak ettim.Erzurum da yaşamadığınız kesin kamil aydın bey mhp nin Erzurum da tarihinin en yüksek oylarından birini aldı 120.000 bin civarında bu şehirmi kamil aydın mı istemiyor.çok komik ve halkla alakası olmayan bir gazetecisiniz ben şayet kamil aydın olmazsa mhp ye oyda vermem sandığada gitmem ...syglr

  • MURAT UÇARA 01 Ocak 1970 02:00

    Murat uçar beyefendi bende idda ediyorum KAMİL Aydın `BEYEFENDİ` liste bir olsun sandığa gitmeyeceğine namus sözü veren seçmenler biliyorum

  • murat uçar 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumda mhp liler kamil aydına karşı.ya buna kargalar güler.ben idda ediyorum.o listede kamil aydın 1 olmazsa sandığa gitmeyeceğine söz veren seçmen var.haberi yapan uçmuş.bu yazı birileri tarafından ısmarlama yapılmış. oktay öztürkü artık bu şehir istemiyor.herkes 117 bin reyin hesabını yapıyor.1 kamil bey 2 yılma durak 3 cezmi polat 4 ertürk çimen olsun bakın o 117 bin rey kaça çıkıyor.birde akp 3 - 3 olursa diye türlü hesaplar yaparken sizin bu yazıyı hangi amaçla,neye göre ve kime göre yazdığınızı çok merak ediyorum.rüyanızda mı gördünüz.eğer öyle ise kusura bakmayında üstünüz açık kalmış.selam,saygı,dua...

  • Yalaka tatfasına 01 Ocak 1970 02:00

    Kamil Aydın taraftarlarına.... Paralelcilerle kol kola dönerci hacıbabada saatlerce seçim taktiği alan benmiyim. Paralelin tv lerinde çıkıp ben siyaset üstüyüm derken, adliye önlerine gidip zaman gazetesi Erzurum il temsilcisi ile birlikte saf tutup açıklamalar yapıp paralelcilerin yanındayız görüntüsünü veren benmiyim? 31 Mart`ta seçim varken 4 Nisan`a kendine ders yazdıran benmiyim? Ne demek bu çıktığım yolda kazanacağım yok nasılsa en iyisi ben kendime bir ay öncesinden ders yazdırayım deyip 4 Nisan tarihinde gidip derse giren benmiyim? Gelelim son MYK seçiminde girdiği çarşaf listede ilkkez divanı MYKnın seçmesini isteyen sayın Devlet Bahçeli`nin bu yaklaşımına karşı Divan`a aday olup sadece 10 oy alan benmiyim:) allahım kime nasip ettiğini bekleyip göreceğiz. Tüm şer odaklarına rağmen sayın liderimiz şehrimize hizmet edecek isimleri yazacaktır listeye siz rahat olun biz gibi...

  • selçuk yıldız 01 Ocak 1970 02:00

    cok haber okuyoruz ama bu kadar arkasi ardi olmuyan haber okumadim kamil beyi siralamasi kac olursa olsun bu davadan hizmet askin vazgecmeyecegini iyi bilen biri olarak sizi kiniyorum. diyer adaylarimiz yeri doldurulamaz vatana millete hizmet edecek karsiliksiz menfaatsiz yapacaktir ... partimizin arkasinda ve yanindayiz dogru insanlar adaylar mevlananin bir sozuyle yorumumu sonlandiriyorum; gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler.

  • Kara Gune 01 Ocak 1970 02:00

    Oktay Ozturk`e Erzurumlularin sicak bakmadiklari bir hakikattir. Ancak 110 kusur bin oy alan Kamil Aydin`a Erzurumlularin sicak bakmadiklarini yazmak pek de gercekci ve etik gorunmuyor. Yazi biraz siyasi manipulasyon içeriyor. Boyle yazilari acemi gazeteciler yazar. Sayin yazarin tecrübesine pek yakismamis...

  • Yoruma bak 01 Ocak 1970 02:00

    AK partili yazarımız MHP zayıf kalsın istiyor. Sofi hocam listede olsun hem de seçilecek yerde fakat o listenin başında Kamil hoca olmalı.

  • mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    bu yazıyı yazan MHP yi tanımıyor veya MHP Erzurum seçmenini tanımıyor. kamil aydın MHP li seçmende taht kurmuş bir aday birilerine yağcılık olsundiye zılmış yazı.genel merkez seçmeninin isteğini göz ardı edeceğini düşünmüyorum liste bir olursa 117 bin oyun 130 bin 140 bin olacağını 7 haziranda hep birlikte göreceğiz.Başka hesaplara bakın siz.

  • necdet 01 Ocak 1970 02:00

    işiniz gücünüz yalan haer yapmak yada kafanıza göre deli kuyuya bir taş attı muhabbeti yapmak yalakalığın lüzumu yok yazabiliyor musun akp il yönetimindeki kulisleri mesela genel merkezin küçücükler sıcak bakması ama il yönetiminin istemediği halkın ahmet küçükleri istememesi gibi ama sizde o yürek yok kardeşim allah ıslah etsin sizleri