Erzurum'da MHP sesi...

Bundan önceki yazıda Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki heyecandan dem vurmuştuk.  Bu sayfadaki satırlar da Milliyetçi Hareket Partisi'nden dinlediğimiz sesi aktarmaya çalışacak.

Siyasetin simyasında bolca bulunan umut Erzurum'daki Milliyetçi Hareket Partisi'nde de elbet var! Önemli olan bu umudun nelere kadir olup olamayacağı ise; izlenimleri ve Erzurumlunun düşüncelerini toplayıp memleketin haliyle çarptıktan sonra milletvekili sayısına böler isek,"evet" MHP'deki umudun çok şeylere kadir olacağını söyleyebiliriz.

Yeni bir düşünceyi ortaya serip üzerinde tepinecek değiliz. Herkesin tahmin ettiği ve açıkça dillendirdiği veriler şunlar değil mi?..

Bir. Ülke genelinde yüzde on eşiğinin üzerinde duran HDP'nin bir adım daha atarak Türkiye Büyük Milllet Meclisi'nden içeri gireceği?

İki. Birinci halin gerçekleşmesi için Erzurum'un güney ilçeleri ve kentin bir kısım oylarının HDP'ye yöneleceği?

Üç. Yüzünü bu partiye dönen oyların pusuladaki mührü hangi partinin kutucuğunda olmayacak!.. CHP ve MHP 'de olmayacağına göre elbet AKP'ye basılan "EVET" lerin azalacağı?

Dört. Ülkenin bulunduğu hal ve gidişini Erzurumlunun azımsanmayacak bir kısmının onaylamadığı.

Bu dört düşünceyi biraz daha dürtenler, bunlardan daha çok gerekçe çıkarabilirler.

***

Milliyetçi Hareket Partisi'nin adaylarının Erzurumajans'ı ziyaretinde daldığımız sohbetten aldığımız izlenim şu ki; Erzurum'da Milliyetçi Hareket Partisi, umut etmenin ötesinde bulunuyor.  "Erzurum'da birinci parti oluruz," diyen Sayın Kâmil Aydın'ın kurduğu bu iddialı cümleye tüm adayların da yürekten inanmış olması, öyle sanıyoruz ki saha çalışmalarında itici bir güç olacak ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül ve oy verenleri de yüreklendirecektir.

Aday adaylığı sürecinde eleştirdiğimiz isimler olabilir; ama şimdi bizlere düşen adayların isimlerinden  çok partilerin hal ve hareketlerini  izlemek olacaktır.

Öyle tahmin ediyoruz ki; Erzurum'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin yarışı kendine yakışır şekilde ve düşündükleri gibi götürmeleri halinde bundan çevre iller de etkilenebilir.

Listenin ikinci sırasında bulunan Sayın Ertürk Çimen'in katkısı, listenin üçüncü sırasındaki Sayın Zekai Kaya'nın bulunması ve de Erzurum'da sevilen bir isim olan Sayın Seyfullah Hızarcı'nın da etkisinin yanı sıra, beşinci ve altıncı sırada bulunan Sayın Ömer Durur ve Sayın Gökhan Aslan'ın çalışmalarıyla umut amacına ulaşır mı acaba!

Neden olmasın!

Bekleyip, izleyip göreceğiz.

Şimdilik MHP'nin Erzurum'daki sesi güzel; ama hangi türküyü söyleyecekleri de önemli!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.