Erzurum Haber Girişi : 19 Ekim 2016 19:30

Erzurum'da Muhtarlar Günü kutlandı

Erzurum'da Muhtarlar Günü kutlandı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kendisini ziyaret eden muhtarların günlerini kutladı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kendisini ziyaret eden muhtarların günlerini kutlayarak; "Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devlet kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir" dedi. 

Her yıl 19 Ekim günü'nün "Muhtarlar Günü" ilan edilmesinin ardından, tüm yurtta olduğu gibi Erzurum'da da yapılan törenlerle kutlandı.

Havuzbaşı'nda yapılan çelenk sunumu töreninin ardından Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz ve beraberindeki muhtarlardan oluşan heyet, Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Azizoğlu, zor şartlar altında fedakârca hizmetlerini yürüten muhtarlara, yapmış oldukları bu kutsal görevden ötürü şükranlarımı sunuyor ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Demokrasinin Temel Taşı Muhtarlıklardır

Gün boyu devam eden kutlama törenleri, Erzurum Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen 19 Ekim Muhtarlar Günü toplantısı ile son buldu.

Toplantıya Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftü Vekili Celal Büyük, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz ve muhtarlar katıldı.

İstanbul Acıbadem'de 15 Temmuz darbecileri tarafından şehit edilen Muhtar Mete Sertbaş'ın anlatıldığı sinevizyon'un ardından toplantı protokol konuşmaları ile devam etti.

Toplantıda konuşan Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, 187 yıllık tarihi olan muhtarlık müessesesinin karşılaştığı sorunların çözümü amacıyla, 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak ilan edildiğini vurgulayarak, muhtarların özellikle 21. Yüzyılda halka daha iyi bir hizmet verebilmeleri için yeni köy ve mahalle kanununa ihtiyaç duyduklarını belirtti. Başkan Korkmaz konuşmasının sonunda, kendilerine kapısını sonuna kadar açık tutan Vali Azizoğlu'na Erzurum'daki tüm Muhtarlar adına teşekkür etti.

Vali Azizoğlu da, Vatandaşın devletine ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğunu belirterek, "taşrada üç mahalli idari birim vardır. Muhtarlıklar, İl Özel İdaresi ve Belediye İdaresidir. Mahalli idareler bir ülkede demokrasinin gelişmesi ve oluşması için varlığından asla vazgeçmeyeceğimiz birimlerdir. Bunların en ana temel birimi de muhtarlıktır. Ülkemizde ki en ücra yerleşim yerine çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak sevinçte, hüzünde vatandaşın yanında ve hizmetindedirler" diye konuştu.

19 Ekim Muhtarlar Günü toplantısı, Protokol konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.