Eğitim Haber Girişi : 10 Mart 2017 22:30

Erzurum'da YGS tedbirleri

Erzurum'da YGS tedbirleri
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak öğrencilere sakin bir sınav ortamının sağlanması konusunda il genelinde bir dizi tertip ve tedbir alındığını açıkladı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak öğrencilere sakin bir sınav ortamının sağlanması konusunda il genelinde bir dizi tertip ve tedbir alındığını açıkladı.
 
Vali Azizoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyetinin geleceği olan gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarını değerlendireceği ve gelecekleri bakımından önem taşıyan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacağını belirterek, şunları kaydetti; 

"Erzurum ilinde, 84 ayrı bina ve 1218 salonda, 3350 yönetici ve sınav sorumlusunun görev alacağı sınava, 70 engelli olmak üzere toplam 23 749 Öğrenci katılacaktır. 2017 - Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) sakin, huzur ve güvenli bir ortamda yapılması ve gençlerimizin hedefledikleri sonuçları almalarına esas olmak üzere, 12.03.2017 Pazar günü sabah saat 09.00' dan itibaren, aynı gün öğleden sonra saat 13.30'a kadar olan süre içerisinde; Otoların klakson çalmaları, Her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle, dışarı yayın yapılması, Düğün, asker uğurlama vs. konvoylarının oluşturulması, Ambulans ve polis otolarının açıl durumlar haricinde, siren çalmaları, Bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri, Pazar kurulması ve buna benzer her türlü çalışma yapılması, Erzurum ili mülki hudutları dâhilinde yasaklanmıştır. Bu kuralları ihlal edenlere Emniyet ve Belediye görevlilerince cezai işlem yapılacaktır.

Sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü hiçbir vasıta park ettirilmeyecektir.

12.03.2017 Pazar günü saat 08.00 - 14.00 saatleri arasında sınav yapılacak tüm okullar ve çevrelerinde Emniyet-tertip ve tedbirleri Polis, Jandarma ve belediye zabıtası tarafından önceden planlanacaktır.

Belediye Başkanlarınca sınav merkezlerine gidecek güzergâhlar levhalarla belirleneceği ve toplu taşıma seferlerinin aksatılmadan sürdürülecektir.

Esnaf ve sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili meslek odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirler alınacaktır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirlerinin önceden planlanacaktır.

Her kademedeki personelin ve vatandaşlarımızın öğrencilerimize sakin ve huzurlu bir sınav ortamı yaratılması bakımından hassasiyet göstermelerini önemle rica eder, sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dilerim."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.