Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Mart 2015 21:00

Erzurum'dan Avrupa çıkarması

Erzurum'dan Avrupa çıkarması
2014 Yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları ERASMUS PLUS projeleri ile 78 öğretmen ve 146 öğrencimiz Avrupa'nın çeşitli ülkelerine alanlarında eğitim almak üzere gittiler.
Erzurumajans-2014 Yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları ERASMUS PLUS projeleri ile 78 öğretmen ve 146 öğrencimiz Avrupa'nın çeşitli ülkelerine alanlarında eğitim almak üzere gittiler.

2014 yılı Erasmus Plus KA1 VE KA2 projeleri kapsamında ilimizdeki okullarca hazırlanan toplam 9 proje hibe almaya hak kazandı.Erzurum iline 2014 yılında bu projelerden sağlanan hibe miktarı yaklaşık 780.000(Yedi yüz seksen bin)Euro ya ulaştı.2014 yılında 81 il içinde KA1(Mesleki eğitim öğretmen ve öğrenci hareketliliği)projelerinde Erzurum, hazırlanan ve kabul edilen proje oranında Türkiye ortalamasının 3 puan üzerine çıktı.

1 Ekim 2014-20 Mart 2015 tarihleri arasında İlimizdeki okullar tarafından hazırlanan veya koordinatörlüğünü başka bir okulun yapıp ilimizdeki liselerin ortak olarak katıldığı projeler ile 78 Öğretmenimiz ve 146 öğrencimiz Danimarka, Finlandiya,Almanya ,Portekiz,İspanya, İtalya,İrlanda,Macaristan,Çek Cumhuriyeti,Avusturya ve Polonya 'ya gittiler.Dedeman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Yakutiye Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi,Yakutiye Rehberlik Araştırma Merkezi,Horasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Pazaryolu Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Lisesi,Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ,Çat Çok Programlı Lisesi proje sahibi okullar olurken,Erzurum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Hasan Basri İmam Hatip Lisesi,Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi,Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi,Tortum Çok Programlı Lisesi,Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi,Karayazı Anadolu Lisesi ortak okullar olarak yurt dışına öğretmen ve öğrenci gönderdiler.

Başvurusu 4 Martta biten 2015 yılı Erasmus Plus KA1 projeleri için ise ilimizden 31 okul koordinatör olarak müracaat etmiş,32 okulumuz ise konsorsiyum ortağı olmuştur.

Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak'ın emirleri ile "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" projesi ile 27 Ocak-8 Şubat 2015 tarihleri arasında Macaristan,Avusturya ve Slovakya ya giden 160 öğretmenimiz de düşünüldüğünde 2014/2015 Eğitim öğretim yılında 238 öğretmen yurt dışı deneyimi yaşamıştır.

Öğretmenlerimizden gelen yoğun talep üzerine ise "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" projesinin 2. Etabı hayata geçirilmek üzere İlçe Kaymakamlıkları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile gerekli çalışmalar başlatılmış durumdadır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.