Bölge Haber Girişi : 18 Şubat 2010 14:21

Erzurum'a CHP vekilleri bilgi almaya geldi!.

Erzurum'a CHP vekilleri bilgi almaya geldi!.
Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasının ardından bir grup CHP milletvekili soruşturma ve adliyede yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere Erzurum'a geldi.

Erzurum Ajans-Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından bir grup CHP milletvekili soruşturma ve adliyede yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere Erzurum’a geldi.
CHP Milletvekilleri Ahmet Ersin, Erol Tınaztepe ve Malik Ejder Özdemir, yargı depremiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a geldi. Tutuklu bulunan Başsavcı Cihaner’i ziyaret etmek üzere cezaevine gitmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin bekleyen milletvekilleri daha sonra basın açıklaması yapacaklarını belirtirken, Erzurum Havaalanı’nda kısa bir değerlendirme yapan Milletvekili Ersin, Cihaner’in cemaatlere yönelik başlattığı soruşturma kapsamında baskı altında kaldığını iddia etti. Ersin, “Anayasa ihlal edilerek başsavcı paldır küldür gözaltına alındı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez adliye binası basıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir başsavcının makamında ve evinde arama yapıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir başsavcı gözaltına alındı ve tutuklandı. Bize göre uygulama Erzurum Özel Yetkili Savcılarının kendi inisiyatifi ile yaptığı bir uygulama değildir. Hükümet-cemaat ortaklığında yapılan bir uygulamadır. Başsavcıdan intikam alınmak istenmiştir. iktidar yandaş yargı oluşturuyor. İktidar kendisine biat etmeyenleri sopa ile ikna etmeye çalışıyor. Bu uygulama yandaş yargı oluşturmanın bir parçasıdır. biz CHP olarak bu konuyla ilgili araştırma yapmak üzere buraya geldik” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.