Bölge Haber Girişi : 19 Eylül 2010 14:43

Erzurum'da gözyaşartan tören!..

Erzurum'da gözyaşartan tören!..
Gaziler Haftası münasebetiyle Öğretmen Evinde Madalya töreni düzenledi. Törende duygulu anlar yaşanırken Gazi Piyade Er Murat Gülen'in madalyası Cizre'de görev yaptığı dönemde komutanı olan 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu verdi.
Erzurum Ajans- Sakarya Meydan Muharebesi'nin ardından, 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verilmesi sebebiyle 19 Eylül'de kutlanan Gaziler Günü, Erzurum'da da değişik etkinliklerle kutlandı.

Öğleden önce başlayan program Havuzbaşı'nda yapıldı. Programa; Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu, Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, kamu kurum amirleri, askeri erkan ve gaziler katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene birçok basın kuruluşu ise davet edilmedi. Havuzbaşı'ndaki törene, gazi yakınları dışında vatandaşlardan katılım yok denecek kadar az olurken, tören alanında sivil giyimli erler yer aldı.

Törende konuşan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Cevizliler, Türk milletinin tarihinde kahramanlıklar olduğunu belirterek, "Milletimiz haklı şöhretini, tarihte göstermiş olduğu kahramanlıklara borçludur. Daha önceki destanlarımız gibi Birinci Dünya Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda, Kıbrıs Harekâtı'nda, teröre karşı yürütülen mücadelede gösterilen kahramanlıklar, tarih sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Kuşaktan kuşağa aktarılan vatan sevgisi bize bağımsız ve güçlü bir devlette yaşayabilme olanağı tanımıştır, çağdaş cumhuriyete kavuşturmuştur. Milletimiz, gazilik gibi onurlu unvanı ilk olarak en büyük minneti duyduğu Mustafa Kemal Atatürk'e vermiştir." dedi.

Ulaştırma Yarbay Salih Şahin ise gaziliğin Türk kahramanlığının yaşanan destanı olduğunu söyledi. Şahin, "Şehadet şerbetini içemeyen evlatlarımız hak ettikleri gazilik unvanını büyük gururla taşımaktadır. Gazilik, Türk vatanseverliğini, Türk kahramanlığını yaşayanın destanı, gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Türk toplumu yüksek ahlâklı değerlerini oluşturan değerlerin başında vefa duygusu gelmektedir. Bu duygu aynı zamanda TSK'nın sahip olduğu değişmez değerlerin merkezinde yer almaktadır. Sahip olduğumuz en önemli değerlerimizin birlik beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız." diye konuştu.

ÖĞRETMENEVİ'NDE MADALYA TÖRENİ DÜZENLENDİ
 
Gaziler Haftası münasebetiyle akşam ise Öğretmen Evinde Madalya töreni düzenledi. Törende duygulu anlar yaşanırken Gazi Piyade Er Murat Gülen’in madalyası Cizre’de görev yaptığı dönemde komutanı olan 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu verdi.
 
Şehit ve gazi ailelerinin hazır bulunduğu törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Kenan Hüsnüoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Jandarma Komutanı Mustafa Soysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyyüb Tavlaşoğlu katıldı. İlk olarak Şehit Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım’ın Devlet Ödünç Madaylayası eşi ve oğluna verildi.
 
Şehit Piyade Uzman Çavuş Yıldırım’ın madalyasını Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Şehidin oğlu Furkan Yıldırım’a taktı. Daha sonra Cizre’de Erzurum 9. Kolordu Komutanı Kenan Hüsnüoğlu ile görev yapan Gazi Piyade Er Murat Gülen’in madalyası veridi. Gazi Piyade Er Murat Gülen’in madalyasını da 9. Kolordu Komutanı Kenan Hüsnüoğlu verdi. Şehit Hakan Han’ın madalyasını ise Babası İsmail Han, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyup Tavlaşoğlu’ndan aldı.
 
Şehit Onbaşı Ahmet Şükrü Karataş’ın madalyasını babası Alaattin Karataş İl Jandarma Komutanı Mustafa Soysal’dan, Gazi Piyade Er Hamza Arslan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya’dan ve son olarak Gazi Jandarma Er Muhammet Karaman madalyasını İl Emineyet Müdürü İbrahim Çelik’ten aldı.
 
Madalya teslim töreninden sonra protokol üyeleri Şehit aileleri ve Gazilelerle bir süre sohbet etti. program bitiminde konuşma yapan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, ''Gününüz mübarek olsun. Hiçbir zaman unutulmayacak, her zaman bizlerle olacaksınız.” dedi.
 MADALYA TÖRENİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.