Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Erzurum`da kışa mezar kazımıyla başlandı

Erzurum`da kışa mezar kazımıyla başlandı
Kışın hava sıcaklığının eksi 40 dereceye kadar düştüğü Erzurum`da, toprak donmadan önce toplu mezar kazımına başlandı.
Erzurum Ajans-Kışın hava sıcaklığının eksi 40 dereceye kadar düştüğü Erzurum`da, toprak donmadan önce toplu mezar kazımına başlandı.

Kış mevsiminin uzun ve şiddetli geçtiği Erzurum`da mezar kazımları başladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, şiddetli soğuklar ve kar bastırmadan önce şehir kabristanında mezarlık kazım çalışmasını başlattı. Kurban bayramına kadar belediye ekipleri iş makinası ve kompresörle 800`e yakın mezar kazımı gerçekleştirecek. Mezarlıklar Müdürlüğü`nde çalışan 10 işçi, 2 iş makinası ve bir kompresörle mezar kazı çalışmasını sürdürüyor. Aile kabristanları ise cenaze olması halinde kışın kompresör ve iş makinası yardımıyla açılabiliyor. Kazımına başlanan 800 mezarın gelecek ilkbahara kadar dolacağı tahmin ediliyor. Mezarlıklar Şube Müdürü Süleyman Düzgün, kış öncesinde vatandaşlara daha hızlı cenaze hizmeti sunmak amacıyla ekim ayından itibaren toplu mezar kazım çalışmasını başlattıklarını belirtti.lmaya başlandığını söyledi.

Kışın hava sıcaklığınının eksi 40 dereceye varan soğuklarda toprağın donduğunu, bunun ise mezar kazımını güçleştirdiğini hatırlatan Düzgün, " Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü olarak kışa hazırlık çalışmalarımız başladı. Bayrama kadar 800 kadar mezar kazacağız. Kışı problemsiz bir şekilde atlatacağız." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.