Bölge Haber Girişi : 08 Aralık 2009 00:20

Erzurum'da ölü sayısı 5 oldu!..

Erzurum'da ölü sayısı 5 oldu!..
Erzurum'da bugüne kadar, domuz gribi nedeniyle 1'i çocuk, 1'i bebek olmak üzere toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Erzurum'da bugüne kadar, domuz gribi nedeniyle 1'i çocuk, 1'i bebek olmak üzere toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada, domuz gribi vakasının görüldüğü 18 Ekim tarihinden itibaren ilde toplam 89 kişide virüs saptandığını belirterek, halen 17 hastanın pandemik grip teşhisiyle, 11 kişinin ise hastalık şüphesiyle hastanelerde yattığını ifade etti.

Erzurum'da ikamet eden 3 kişinin ve Erzincan'dan sevk edilen 1 çocuk ile Kars'tan sevk edilen 7 aylık bebeğin, pandemik grip nedeniyle öldüğünü açıklayan Vançelik, şunları kaydetti:

"İlimizde ikamet eden 38 yaşındaki M.Y., 58 yaşındaki N.Ç. ve 79 yaşındaki H.C. olmak üzere 3 kişi maalesef hayatını kaybetmiştir. Ayrıca, Erzincan'dan sevk edilen 4 yaşındaki E.Y. ile Kars'tan sevk edilen 7 aylık U.K.'yı da pandemik grip nedeniyle kaybetmiş bulunmaktayız."

Doç. Dr. Vançelik, açıklamasında ayrıca pandemik gribin, çok sayıda kişinin hastalanmasına ve bazı ölümlere yol açtığını belirterek, pandemik grip hastalığından korunmanın en etkili ve tek yolun aşılanmak olduğunu bildirdi.

Aşı uygulamasının 6 ay-50 yaş arası herkese, 50 yaşın üzerindeki risk gruplarına, aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz olarak yapıldığını ifade eden Vançelik, hafta içerisinde velileri tarafından aşılanma onayı verilen öğrencilerin de aşılanacağını kaydetti.

Vançelik, çocuklar ve sürekli hastalığı olanların aşılanmasının önemine dikkat çekerek, ülkemizde pandemik grip nedeniyle hayatını kaybedenlerin üçte birinin 50 yaşın altında ve sağlıklı kişiler olmasının da 50 yaş altı kişilerin aşılanması gerektiğini ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.