Türkiye Haber Girişi : 08 Şubat 2016 16:33

Erzurumlu Kürt iş adamından polislere yardım

Erzurumlu Kürt iş adamından polislere yardım
İstanbul'da yaşayan Kürt iş adamı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarda zor şartlar altında görev yapan polislere yardım malzemesi gönderdi.

Erzurumajans-Kürtlerin, zor şartlar altında bölgede görev yapan emniyet güçlerinin yanında olduğunu belirten Erzurumlu Kürt iş adamı Ömer İlhan, " PKK'yı bitirmek amacıyla yapmış oldukları operasyonlara Kürt olarak tam destek veriyorum" dedi.


İstanbul'da yaşayan Erzurumlu Kürt iş adamı Ömer İlhan, gazete ve televizyonlarda Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan olayları görünce, bölgede zor şartlar altında terör örgütü PKK ile çatışan polislere yardımcı olabilmek adına harekete geçti. Kürt halkının, bomba ve silah seslerinin gece gündüz yükselmeye devam ettiği Sur'da görev yapan polislerin yanında olduğunu göstermek isteyen Kürt iş adamı, yardım amaçlı neler yapabileceği konusunda Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçti. Ömer İlhan, bölgede terör örgütü PKK ile zor şartlar altında çatışan polislerin ne tür yardım malzemesine ihtiyacı olduğu konusunda Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi aldı. Kürt iş adamı, edindiği bilgi doğrultusunda bölgede görev yapan polisler için içerisinde çorap, iç çamaşırı gibi yardım malzemelerinin bulunduğu çok sayıda koli hazırladı. Kürt iş adamının hazırladığı yardım kolileri Sur'da görev yapan polislere ulaştırılmak üzere yola çıktı. 


"PKK'YI BİTİRMEK AMACIYLA YAPTIKLARI OPERASYONLARA KÜRT OLARAK TAM DESTEK VERİYORUM" 


Polis ve askerin bölgede yaptığı operasyonlara Kürt olarak tam destek verdiğini kaydeden Ömer İlhan, "Güneydoğu'da görev yapan asker ve polisimize ihtiyacı olduğundan dolayı bu malzemeleri gönderiyorum. PKK'yı bitirmek amacıyla yapmış oldukları operasyonlara Kürt olarak tam destek veriyorum. Askerin ve polisin yanında olduğumuzu bilmelerini istiyorum" dedi. 


"PKK bölgede Kürtlere de baskı yaptığından dolayı Kürtlerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğunu bilmelerini istiyorum" diyen Kürt iş adamı, " Sur'da güvenlik güçlerimiz zor şartlar altında operasyon yapıyor. Bunların ihtiyacı olduğunu düşünerek bu malzemeleri gönderiyorum. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçtim. Bu tip malzemelere ihtiyaç olduğunu söylediler. Her zaman Türk askeri ve Türk polisinin yanındayız" ifadesini kullandı. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.