Erzurum Haber Girişi : 05 Şubat 2016 16:22

Erzurumlular Vakfı Başkanı Seven'den ETÜ'ye ziyaret

Erzurumlular Vakfı Başkanı Seven'den ETÜ'ye ziyaret
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven, Erzurum Teknik Üniversitesini (ETÜ) ziyaret etti.
Erzurumajans-İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven, Erzurum Teknik Üniversitesini (ETÜ) ziyaret etti. 

Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı tarafından ağırlanan Seven, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin, modern dersliklerimizi ve merkez kütüphanemizi gezdi. Ziyaret esnasında Seven, üniversitenin yönetimi, çalışanları ve çalışmaları hakkında fikirlerini paylaştı.

Mehmet Sabri Seven, "Öncelikle bu güzel ağırlama için teşekkürlerimi sunuyorum. Ben 41 yıldır İstanbul'da ikamet ediyorum. ETÜ ile alakalı ilk heyecanımı bundan 4 yıl evvel, Erzurum'a bir Teknik Üniversite kurulacağını duyduğumda yaşamıştım. Fakat asıl heyecanımızı Sevgili Muammer Yaylalı hocamızın Rektör olarak atandığında hissettik. Çünkü kendisinin kifayetini ve liyakatini ben yaşım icabı bilirim. Kendisinin ismini duyduğumuzda çok sevindik ve sevinmekte de isabet olduğunu şu an daha iyi görmekteyiz. Bundan birkaç yıl evveline kadar bataklık ve sazlık olan yerler bugün, çok modern, teknik binalarla süslenmiş. Sevgili Muammer Yaylalı hocamın güler yüzü, eserlerine de yansımış. Örneğin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi gerçekten iyi bir mühendislik ve büyük bir akıl projesidir. Marifet iltifata tabidir ve bunu da söylemeden geçemeyiz, yapılan bu işler gayret ve özveri ürünüdür. Bu kadar donanımlı, bu kadar güzel yapıların bu kadar kısa sürede yapılması kesinlikle büyük emek ve özveri gerektirir. Ben bu bağlamda Sayın Rektörümüz nezdinde tüm ETÜ çalışanlarını özellikle gençliğimize bu modern binaları kazandırdıkları için tebrik etmek isterim. Gençler bizim geleceğimizdir. Dolayısıyla tüm yatırımımızı biz gençler üzerine kurmamız gerekir. Ve bu yatırımlarda köprü olacak yerler de bu tür eğitim kurumlarıdır. Bu sebeple ETÜ' nün Erzurum öncelikli olarak tüm ülkemiz gençliğine çok katkı vereceği kanaatindeyim. Kesinlikle Türkiye'nin aydınlık yüzü olurdu. Ülkemizdeki üniversiteler içerisinde Türkiye'nin aydınlık yüzü olduğunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. " diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.