Erzurum Haber Girişi : 17 Aralık 2014 16:40

Eşini, köye geri dönmediği için öldürmüş

Eşini, köye geri dönmediği için öldürmüş
Erzurum'da 5 çocuk annesi 74 yaşındaki Adalet Kahraman'ı kazma ile vurarak öldüren 81 yaşındaki Ali K. hakkında Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'müebbet hapis' istemi ile dava açıldı.
Erzurumajans-Erzurum'da 5 çocuk annesi 74 yaşındaki Adalet Kahraman'ı kazma ile vurarak öldüren 81 yaşındaki Ali K. hakkında Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'müebbet hapis' istemi ile dava açıldı.

Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade veren ve geçimini çiftçilik yaparak sağlayan 81 yaşındaki Ali K. Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadesinde "Horasan'ın Kırık Köyünde ikamet ediyorum. Eşim Adalet ile birlikte Erzurum'a taşındık. Evde tek başımıza yaşıyorduk. Kaldığımız evin 250 lira kira ödüyordum. Köydeki evimizi bırakıp, Erzurum'a geldikten sonra, geçim sıkıntısı çekiyorduk. Bu nedenle Adalet ile aramızda tartışma çıkıyordu. Ben köyüme dönmek istedim fakat, Adalet buna karşı çıkınca yine tartıştık. Bin sinirsel rahatsızlığı olduğu için olay günü ikimizde oruçluyduk. Ben o an eşimi öldürmeye karar verdim. Gece boyunca sabaha kadar gözlerime uyku girmedi. Eşim Adalet'in uykuyu dalmasını bekledim. Daha sonra, ben kömürlükte bulunan kazmayı alarak eşimin uyuduğu odaya girip kazmanın keser kısmı ile kafasına bir kaç kez vurdum.Vurduğumda eşimin kafasından kanlar akmaya başladı. Sabahın ilk ışıkları ile adliyeye giderek teslim oldum. "dedi.

CEZA EHLİYETİ VAR

Sinirsel rahatsızlığı bulunduğu yönünde ifade vermesi üzerine Ali K. hakkında ceza ehliyetinin olup olmadığı yönünde Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından, "Kasten öldürme suçunun hukuki anlam ve sonuçlarını algıladığı ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalmadığı" yönünde rapor verildi.

MÜEBBET HAPİS İSTEMİ İLE YARGILANACAK

Eşi Adalet Karaman'ı kazma ile vurarak öldüren 81 yaşındaki Ali K. hakkında tanzim edilen iddianame Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemi ile dava açıldı.

OLAY:

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, cinayet olayı 02 Temmuz 2014 günü Yakutiye İlçe Merkezi Yoncalık Mahallesi Değirme Sokak 6 numaralı evde meydana geldi. Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 81 yaşındaki Ali K. eşi Adalet Kahraman'ın kendisi ile birlikte köye gelme isteği reddetmesi üzerine sinirlenerek kömürlükten aldığı kazmayı ile yatakta uyuyan 52 yıllık karısı Adalet Kahram'ın kafasına bir kaç kez vurarak öldürdü. Ali K. cinayet olayının ardından adliye polis noktasına giderek teslim oldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.