Erzurum Haber Girişi : 20 Eylül 2019 16:00

ESKİ yaptığına bak!

ESKİ yaptığına bak!
Erzurum'un Karaköse mahallesinde müstakil bir evin altında yaklaşık 3 ay önce su borusu patladı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’un Karaköse mahallesinde müstakil bir evin altında yaklaşık 3 ay önce su borusu patladı. Yaşayan aile yoğun su nedeniyle evden ayrıldı. Mahallenin iddialarına göre bölgeye gelen ESKİ ekipleri bariyer ve güvenlik şeridi çekmek dışında bir şey yapmadı. Bu arada su akıntısı nedeniyle binalarda çatlaklar oluştu.



Karaköse Cami yanındaki müstakil bir evin altında patlayan su borusu mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Üç ay önce borudan sızan su bir ailenin yaşadığı evin yüzeyine çıkarken, ihbar üzerine mahalleye gelen Erzurum ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, evin çevresine bariyelerler koyarak güvenlik şeridi çekti. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre ev ya da çevresinde hiçbir çalışma yapılmazken, o günden bu yana akan su nedeniyle müstakil ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 



DİĞER BİNALARDA RİSK ALTINDA

Bu arada evin yanında bulunan diğer konutlarda da çatlaklar oluştu. Su sızıntısı mahalle sakinlerini tedirgin ederken, ESKİ ekiplerinin koyduğu bariyer ve güvenlik şeritleri ara sokaktan geçmek isteyen sürücüler tarafından kaldırıldı. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede sarsıntıdan bile etkilenen konutlardan birinin yıkılması halinde can kaybının kaçınılmaz olduğunu öne süren mahalle sakinleri, ”Defalarca Büyükşehir Belediyesine başvurduk. Bir defa gelip baktı ve gittiler. O günden bu yana su akıntısı devam ediyor. Borunun patladığı ev bugün yarın yıkılacak şekilde dururken, diğer binalarda da su sızıntısı başladı. Bir çok evin altından su çıkıyor. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştular.



ESKİ ekiplerinin bariyer ve güvenlik şeridi çekmek dışında bir şey yapmadığı müstakil ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.