Erzurum Haber Girişi : 29 Ocak 2015 15:26

ESTP'den Peygambere saygı ve zulme lanet yürüyüşü

ESTP'den Peygambere saygı ve zulme lanet yürüyüşü
Erzurumlular, Cumartesi günü "Peygambere Saygı ve Zulme Lanet" yürüyüşünde bir araya gelecek.
Erzurumajans-Erzurumlular, Cumartesi günü "Peygambere Saygı ve Zulme Lanet" yürüyüşünde bir araya gelecek.

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından organize edilen yürüyüş programı, saat 12.00'de Narmanlı Camii önünde başlayacak.

Erzurum Sivil Toplum Platformu, "Peygambere Saygı ve Zulme Lanet" yürüyüşü gerçekleştirecek. İlçelerden de yoğun katılımın planlandığı etkinlik çerçevesinde Narmanlı Camii önünde saat 12.00'de başlayacak program, Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar sürecek olan yürüyüş ve ardından burada yapılacak konuşmalarla sona erecek.

"Peygambere Saygı ve Zulme Lanet" yürüyüşünün detaylarıyla ilgili olarak Müceldili Konağı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli, organize ettikleri bu etkinliğin, Erzurum'da bugüne kadar gerçekleştirilmiş en yoğun katılımlı yürüyüş olmasını beklediklerini ifade etti.

"PEYGAMBERİMİZE KİMSE DİL UZATAMAZ"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç'ın yanı sıra ESTP Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Mustafa Güvenli, batı dünyasının İslam dini ve bu dinin kutsallarını karalamaya yönelik bir gayret ve çaba içerisinde olduklarını ileri sürdü. Güvenli, "Bunun son örneğinin, Alemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz'e yönelik olduğunu bütün İslam alemi biliyor. Bu tür girişimlere tepki göstermek ve dinimizin mukaddes saydığı değerlere sahip çıkmak hepimizin görevidir" dedi.

Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan yürüyüşün bu bağlamda büyük bir yankı uyandırmasını arzu ettiklerini dile getiren ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, "Hiç kimse, hiçbir zümre, hiçbir millet ve hiçbir ülke Peygamberimiz'e dil uzatamaz, onunla (haşa) alay edemez, dil uzatamaz. Bunun kesinlikle mümkün olmayacağını tüm dünyaya inşallah Erzurum'daki yürüyüşümüzle göstereceğiz" diye konuştu.

DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN DUA?

"Peygambere Saygı" yürüyüşü programı kapsamında ayrıca zulüm altındaki Müslümanlara da dikkat çekeceklerini vurgulayan Mustafa Güvenli, özellikle de Çin'in zulmü altında inim inim inleyen Doğu Türkistan'daki Müslümanlar için kamuoyunda bir farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını kaydetti.

Güvenli, "Erzurum'un tüm ilçelerinden ücretsiz araçlar kaldırılacak ve yürüyüşe katılmak isteyen herkes Narmanlı Camii önüne kadar taşınacak. Öğle namazı kılındıktan hemen sonra bu noktadan hareket edilecek ve Salâvat getirilerek Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürünecek. Burada konuşmalar yapılacak, İslam Alemi ve Müslümanlar için toplu dua etkinliği gerçekleştirilecek. Mülki İslam'ın kilidi olarak tarif edilen Erzurum'daki bu yürüyüşe herkesi bekliyor, özellikle davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • rıza baba 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başbakanın fransada bu zalimlerle aynı safta yürümesinide eleştirebilecekmisniz ???