Erzurum Haber Girişi : 11 Temmuz 2018 16:00

Etkinlikler üç gün sürecek

Etkinlikler üç gün sürecek
Hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Üç gün sürecek olan program 13 Temmuz Cuma günü tüm camilerde Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayacak.

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde tüm yurtta düzenlenecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri için Erzurum’da hazırlıklar tamamlandı. Tüm camilerde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak olan etkinliklerin ilk gününde Anadolu Ajansı Yakutiye Medresesinde 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğraflardan  oluşan bir sergi açacak. Atatürk Üniversitesi de Ömer Halisdemir rölyefinin açılışını gerçekleştirecek. 



İkinci gün ise yine Atatürk Üniversitesi’nde Prof. Dr. Yusuf Kaplan hain darbe girişimiyle ilgili bir konferans verecek. Vali Seyfettin Azizoğlu ise şehit ve gazi aileleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

15 Temmuz pazar günü de Karskapı ve Polis Şehitliğine yapılacak ziyaretinden ardından tüm şehitler için Lala Paşa Camii’nde mevlid programı düzenlenecek. Akşam saat 20.00’de ise trafiğe kapatılacak olan Cumhuriyet Caddesi’nde demokrasi nöbeti tutulacak. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde de tüm camilerde salalar okunacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.