Eğitim Haber Girişi : 12 Ekim 2015 19:30

ETÜ'de yeni akademik yıl için tören düzenlendi

ETÜ'de yeni akademik yıl için tören düzenlendi
Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) 2015-2016 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı.
Erzurumajans-Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) 2015-2016 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı.
 
Açılış töreninde konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, sonradan pişman olmamak için söylendikten sonraki sözü, geçen zamanı ,kaybedilen güveni ve kaçırılan fırsatı hayatta geri almanın mümkün olmadığını söyledi.

Dört fakülte, yabancı diller yüksek okulu, iki enstitü ile 2 bin 700 öğrencinin eğitim göreceği ETÜ' de düzenlenen Akademik Yılı açılış törenine, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ankara Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Üstün Dökmen, İlçe Kaymakamları ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak ülkemizin olağan üstü bir dönemden geçtiğini, bu ve benzeri olayları , bu tür badireleri 12 Eylül öncesinde de benzer şekilde, bundan daha ağır bir dönemin atmosferin yaşandığını ifade ederek o dönemde de bu milletin basiretiyle sağ duyusuyla birbirine tabandan asla küsmeden kırılmadan ötekileştirmeden sahip çıktığını ve bundan sonrada aynı basireti göstererek bu olağan üstü dönemden fevkalade güçlü bir şekilde çıkacağını, bundan da kimsenin kuşkusunun olamaması gerektiğini söyledi.

12 Eylül öncesinde, o dönemlerden iyi ders çıkarsaydık bugünler yaşanmazdı diyerek gençlere seslenen Vali Altıparmak "devletin jandarması var polisi var.Siz eğitiminize öğretiminize bakın.Polis yada jandarma olmaya kalkışmayın.12 Eylülde kaybettiğimiz gerek sağdan gerek soldan en cevval ,en dinamik topluma yön verecek lider tipli çocuklar eğer bugün onlar olsaydı, inanın toplum eğitimde, bilimde, sağlıkta siyasette, ticarette çok farklı bir yerde olabilirdi. Nasıl Çanakkale de kaybettik, 12 Eylül öncesinde kaybettik,şimdi başka bir yerde kaybediyoruz ve kaybeden toplamda kim oluyor? Türkiye oluyor,Türk milleti oluyor.Dolayısıyla bu işi devlete bırakın, devletin güvenlik güçlerine bırakın ,siz kendinizi geliştirmeye, eğitmeye önem verin. Zira sizin bu görevleri kimseye ötekileştirmeden, hakkı biraza da karşı tarafın fikrinde arayarak, ortak yaşama kültürünü içselleştirmiş olarak, bu makamları, bu mevkileri almanız bizim için ülkenin, geleceği açısından fevkalade önem arz ediyor" diye konuştu.

Öğrencilere, sonradan pişman olmamak için söylendikten sonraki sözü, geçen zamanı kaybedilen güveni ve kaçırılan fırsatı hayatta geri almanın mümkün olmadığını da söyleyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum'da görev yapmaktan onur ve gurur duyduğunu gençlerinde buranın kadrini kıymetini bilerek zamanı iyi değerlendirmelerini istedi. Vali Altıparmak, "Erzurum'da her şeyden önce, tarihiyle kültürüyle bu güzel şehirden alacağınızı sonunda kadar alın,zorlayın,bu fırsat var.dağın kıymetini bilip kayak yapmayı da mutlaka öğrenin,öğrenmeden gitmeyin" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.