Erzurum Haber Girişi : 17 Şubat 2017 21:30

Eyof'da krizler bitmiyor

Eyof'da krizler bitmiyor
EYOF'un açılış programında yaşanan tartışma ve krizlere bir yenisini de Atatürk Üniversitesi ekledi.
Erzurumajans-EYOF'un açılış programında yaşanan tartışma ve krizlere bir yenisini de Atatürk Üniversitesi ekledi. Festival nedeniyle akademik takvimi değiştirerek öğrencileri uzun bir tatile gönderen Atatürk Üniversitesi, esnafın tepkisi üzerine senatoyu toplayarak bahar yarıyılı başlangıcını bir hafta geri çekince ortalık karıştı.

Ekonomik kriz ve uzun sömestr tatili nedeniyle, adeta sinek avlar duruma düşen Erzurum esnafı, yarıyıl tatilini uzun tutan üniversite yönetimine ateş püskürmeye başladı. Şehirde in cin top oynarken, tepkiler üniversite yönetimine kadar uzandı. Çıkan krizi çözmek için kolları sıvayan Atatürk Üniversitesi Senatosu, dün toplanarak sürpriz bir kararla akademik takvimde değişikliğe gitti ve bahar yarıyılı başlama tarihini bir hafta geri çektiğini duyurdu.

Bu da çözüm olmadı ve bu kez tepki öğrenciden geldi. Uzun tatil nedeniyle günler önceden promosyon biletlerini alarak evlerine giden öğrenciler bu kararla adeta şok olurken, bir önceki akademik takvimin geçerli olması için imza kampanyası başlattı. Sosyal medyada örgütlenen öğrenciler, üniversite yönetimine ateş püskürmeye başladı.

Böylece akademik takvim sorunu içinden çıkılmaz bir hal aldı ve EYOF açılışında yaşanan krize bir yenisi daha eklendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.