Türkiye Haber Girişi : 14 Eylül 2014 13:47

Facia: 13 ölü

Facia: 13 ölü
Isparta-Antalya karayolunda kuaförleri taşıyan tur otobüsünün devrilmesi sonucu 13 kişi öldü, 2'si hafif 33 kişi de yaralandı.
Erzurumajans-Kaza, Isparta Antalya karayolunun Burdur il sınırı içinde saat 04:45'te meydana geldi. Afyon Kuaför ve Berberler Odası, Antalya'nın Manavgat ilçesi Side tatil bölgesine günü birlik tatil düzenledi. İki otobüs ve bir midibüs dolusu berber tatil için saat 01.00'de Afyon'dan Antalya'ya doğru yola çıktı. İddiaya göre, içinde 45 yolcu bulunan Sinan Doğruaylı idaresindeki 03 VY 403 plakalı otobüs sürücünün uyuması sonucu sağ sol yaptı ve ardından sürüklenerek şarampole yan yattı. Kaza sonrası olay yeri kan gölüne döndü. Yoldan geçenler durumu, jandarma sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Yan yatan otobüs vinç yardımıyla doğrultuldu. Yaralılar jandarma ve itfaiye tarafından otobüsten çıkarıldı. Yaralılar ambulanslarla Bucak, Isparta ve Antalya'daki hastanelere kaldırıldı. Cesetler de otobüsten çıkarılıp üzerleri örtüldü. Jandarma kimlik tespitine başladı. İşlemler sonrası cenazeler, ambulans ve cenaze aracıyla Bucak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza sonrası diğer otobüsteki yolcular ölen arkadaşlarını görünce şok yaşadı. Kazada, şoför Doğruaylı da hayatını kaybetti.

Kaza yerinde incelemelerde bulunan Burdur Valisi Hasan Kürklü, şöyle konuştu: "Kazada 31 yaralı, 13 ölü var. İki kişi ayakta tedavi edildi. Yaralılardan 21'i Bucak, 9'u Isparta 1'i de Antalya'da. Bucak ve Isparta'daki yaralılarımızdan bazılarının durumu ağır. Cenazeler morglara kaldırılıyor. Adli işlemlerin ardından ailelerine teslim edilecek. Yaralılara acil şifa, vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Otobüsteki yolcuların Afyon'dan Antalya'ya günü birlik tatil için gittiğini kaydeden Vali Kürklü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sabah gidip akşam dönmek üzere planladıkları bir tatil. İki otobüs şeklinde gidiyorlarmış. Biri kaza geçirdi. Şoförün uyuma noktasında olay yeri görüldüğü gibi düz bir yol. Herhangi bir sıkıştırma yok. Görgü tanıklarının ifadesine göre, kaptanın uyuduğu tahmin ediliyor. Yolcuların bir kaçının şoförü uyurken uyardığı söyleniyor. Bu uyarma sırasında panik olmuş olabilir. Otobüs yan yatıp sürüklenmiş diğer otobüs geri döndü."

İ
lk belirlemelere göre, hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Ahmet Öksün, Suat Esen, Turan Çevik, Hidayet Cönk, Akın Balkan, Mehmet Şatır, Erkan Tan, Fehmi Şentürk, Benan Mardinli, İbrahim Çankırı, Gökhan Can, Samet Taşpınar ve şoför Sinan Doğruaylı. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.