Erzurum Haber Girişi : 22 Ekim 2019 15:00

Fakirullah Hoca dualarla uğurlandı

Fakirullah Hoca dualarla uğurlandı
Erzurum'un manevi dinamiklerinden Hace İsmail Fakirullah Bilgin Hoca son yolculuğuna uğurlandı. Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de katıldığı cenaze namazında izdiham yaşandı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İslam alimi Çöğenderli Hacı Salih Efendi’nin oğlu ve Erzurum’un önde gelen kanaat önderlerinden olan Hace İsmail Fakirullah Bilgin (84) önceki gün tedavi gördüğü hastaneye yaşamını yitirmişti.



İlerleyen yaşına rağmen 15 Temmuz gecesi hasta yatağından kalkarak Polisevi balkonundan binlerce Erzurumluya dua ettiren Fakirullah Hoca son yolculuğuna Narmanlı Camii’nden uğurlandı.



CÜBBELİ DE ORADAYDI

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı başlamadan önce Cübbeli Ahmet Hoca da ön saflarda yerini aldı. Tabut başında bir süre dua eden Cübbeli Ahmet Hoca, “Mübarek insan yaşadığı gibi öldü” dedi.



NAMAZI OĞLU KILDIRDI

Oğlu İbrahim Hakkı Bilgin’in kıldırdığı cenaze namazının ardından omuzlara alınan Fakirullah Hoca’nın tabutu cenaze aracına izdiham eşliğinde getirildi.



Tabuta dokunmak için adeta birbirlerini ezen vatandaşlar, bir yandan da Cübbeli Ahmet Hoca’nın elini öpmek için yarıştı.



Kalabalık arasından binbir güçlükle çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, aracına binmeden önce kalabalığı selamladı. Bu arada Fakirullah Hoca’nın cenazesi tekbir ve dualar eşliğinde götürüldüğü Pasinler İlçesine bağlı Çöğender Köyü’nde toprağa verildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misafir hakan 01 Ocak 1970 02:00

    Desene ne kadar gereksiz cübbeli ve sarıklı var hepsi orada

  • Müslüman 01 Ocak 1970 02:00

    Arkadaşlar Cübbeli Ahmet Hoca halen daha erzurumda mı?

  • EROL DUMAN 01 Ocak 1970 02:00

    ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN