Erzurum Haber Girişi : 05 Mayıs 2020 00:45

Fasülyesi İspir'in önüne geçmiş!

Fasülyesi İspir'in önüne geçmiş!
Koronavirüs salgını öncesinde İstanbul’da gittiğim FasuliRestaurant’da kullanılan ürünün İspir fasülyesi olduğunu öğrendiğimde önce bir şaşırdım.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-İspir fasulyesinin ünlü olduğunu bilirdim ama bu kadar ünlendiğini bilmezdim. Artık bir dünya markası haline gelen İspir fasülyesi, özellikle İstanbul’da fasülye üzerine yemeği ile meşhur lokanta ve restaurantlarının markası haline gelmiş olduğunu görmemle anladım bunu. 

Koronavirüs salgını öncesinde İstanbul’da gittiğim FasuliRestaurant’da kullanılan ürünün İspir fasülyesi olduğunu öğrendiğimde önce bir şaşırdım. Bugün bir zincir halinde bulunan ve en çok yoğunluğun Topkapıda’ki şubesinde yaşanan ünlü FasuliRestaurantta zaten girişte de belirtiliyordu, İspir fasülyesi olduğu.. 

Fatih Terim’den, Rıdvan Dilmen’e, Orhan Gencebay’dan Erman Toroğlu’na varıncaya kadar bir çok ünlünün müdavimi olduğu restaurantta öncelikle İspir fasülyesi tercih ediliyormuş. Zaten sadece kuru fasülyesi ile meşhur bu restaurantta yıllık fasülyestoğu yapılıyormuş. 

Fasuli gibi ünlü bir yerde İspir fasulyesinin kullanılması bana Erzurum’un bu ünlü bakliyat ürününün önünün bayağı bir açık olduğunu da anlatıyor..Bugün bile arama motorlarında İspir yazsanız İspir fasulyesinin isminin gelmesi herşeyi anlatıyor. İspir’i bilmiyorum ama fasulyesinin ilerleyen dönemlerde daha çok duyacağa benziyoruz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.