Feridun... Gazetecilik... Erzurum... Vali...

Hiç unutmam…

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun iki yıl önce Muğla’da yapılan 2’nci Olağan Genel Kurulundayız. Divan Başkanlığını yapan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin o eşsiz hatipliğiyle bizi adeta büyülemiş mesleğe dair çok ama çok önemli anekdotlar anlatıyordu. Allah uzun ömür versin Nazmi Başkan konuşmasının sonunda herkes gibi benim de tüylerimi diken diken etmişti.

Satırı satırına sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Hayatta iz bırakmak nedir bilir misiniz? Hem insani hem mesleki olarak yaptıklarınızla bunu sağlayabilirsiniz. Hepimiz ölüp bu diyarı terk edeceğiz. Ama unutmayın asıl ölüm arkanızdan bir Fatiha okuyan bırakmamaktır! Bu ömürlerinizi alabildiğince uzatır. 60-70 yıllar değil yüz yıllarınız olsun. O zaman ne mutlu size.”

Zaman zaman ortaya çıkan ‘İnsanlık mı, gazetecilik mi?’ tartışmalarına son noktadır bu sözler. 

Nereden mi geldi aklıma?

Vali Okay Memiş’in Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bize verdiği kahvaltıda, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, salondaki meslektaşlarının tek tek gününü kutluyordu. El uzatmanın asaleti karşısında ezilenleri görünce, ‘gerçek’ duayen Nazmi Bilgin’in bu sözleri kulaklarımda çınladı. 

Hepimize örnek olan davranışı nedeniyle ‘adam gibi adam’ sıfatı bir kez daha üzerine oturmuştu Feridun Başkanın…

Bu günümüzde bize ‘ibretlik’ bir ders vermeye vesile olduğun için teşekkürler Feridun Fazıl Özsoy. Allah geçinden versin endişelenme senin ‘Fatiha’ların sağlam! 

Gelelim kahvaltı sonrasına… Erzurum’da ikinci ayını tamamlayan Vali Okay Memiş çok önemli tespitlerde bulundu. Altını özellikle çizdiği başlıklardan biri hayvancılık diğeri ise kış turizmi oldu. Her ikisinde de çok önemli potansiyelimiz olduğu gerçeğine vurgu yaparak, “Bir numara olmak gibi bir hedef koydum” dedi.

Sadece hayvancılık ve kış turizmi değil sanayileşme noktasında da önemli adımlardan bahsetti Vali Bey… Valilik olarak ‘Tekstil Kent’ projesinin temellerini Nisan ayında atacaklarını ve ilk etapta 4 bin kişiye iş kapısı açacaklarından söz etti.

Ancak satır arasında kurduğu, “Dedikodumuzu yapacaklar, yıldırmak isteyecekler. Bunu anladım. Biz bir şeyleri birilerine peşkeş çekmeyeceğiz. Kullandığımız kaynak 81 milyonun…” cümlesi dikkat çekiciydi.

Belli ki birileri zehirlerini akıtmaya başlamıştı. Dedikodu çarkını kim ya da kimlerin çevirmeye başladığını yakında anlarız!

Bunlarla birlikte Palandöken önemli gündem maddesiydi…

Vali Bey’in, “Palandöken’in enerjisinden etkileniyorum. İnsanı çekiyor” ifadesi bundan sonraki süreçte ‘yakın takipte’ olacağının göstergesiydi. Zerre şüphe duymadığım ‘heyecanı’ ve ‘bir şeyler yapalım’ derdi ne kadar sürer bilmiyorum ama hiç değilse Palandöken noktasında Vali Bey’in peşini bırakmayacağımı söylemek istiyorum.

Sağlıcakla kalın.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.