Fikre değil kişiye bağlananların zavallılığı

İnsanı kutsallaştıranların bir gün hüsrana uğraması, yüzünün kızarması kaçınılmaz sondur.
Tabii o güne kadar kızaracak yüzleri kalmışsa..

Aralarında samimi olanlar da vardır, asıl hüsran onlarda görülür.
Diğer tayfa kaşarlaşmış, Erzurum tabiriyle " Lebbezleşmiş, lezleşmiştir" 
Onlarda hiç bir utanma, hecillenmeye benzer belirti göremezsiniz. Dün yere göğe koymadıkları efendilerine bugün en galiz küfürlerle saldırırken görebilirsiniz.
Bunların hareket noktası ben merkezlidir. Bana faydası var veya bana zarar veriyor diyerek pozisyonlarını belirlerler.

Dün "Gel artık yeter bu hasret bitsin" diye aşkla şevkle çağırdıkları efendilerine
Ertesi gün alçak, cahil, dinsiz, çete reisi, esrarkeş, eşkiya demekte bir beis görmezler.

diğer taraftan suçlanan bu adam yaşayan şakirtleriyle yetinmeyip "ölülere bile çağrı yaparak mezarlarınızdan çıkın sultanın istediği doğrultuda oy kullanın talimatını ilahi bir emir kıvamında seslendirirken, sonra "Allah belanızı versin, ocağınıza ateş düşsün, hırsızlar,yolsuzlar"demekte mahsur, yanlış, ayıp görmüyor.

Bu işi gayet normal, yerinde hatta millet menfaatinde görüyor olacak ki, dini, imanı, kutsalında işin içine katıyor.

Büyükler arasında ki bu boğuşmanın her haliyle menfaat koktuğu ortada dururken, bu ikiyüzlülüğün aşağıda ki mürit ve taraftarlara aynen yansımasını anlamak hayli zor.

Dün elini öpmek için kuyruğa giren put peres ruhlu yalaka bu gün ağız dolusu küfürleri, hakaretleri yaparken, gazetesinde yazarken yüzlerinde en ufak bir utanma duygusu belirmemesi anlaşılır gibi değil.

Taraftarlıkta ifrata kaçanların, sınır tanımadan övgüler düzen, yağcılık yapan, yaltaklananların hareket noktası tamamen kişisel ucuz menfaatlarıdır.

Hiçbir zaman fikri seviyedeki bir rekabet, bir yarış bu seviyesizliğe düşmez.
İşin en utanç verici ve ahlaksız tarafı 180 derece dönmelerine rağmen fikri tutarlılıkları varmış gibi davranıyor olmalarıdır. 

Belki de bir tutarlılıkları varda biz anlayamıyoruz. Adamların tutarlı oldukları yegane şey MENFAATLARI o neredeyse onlar hiç sektirmeden oraya üşüşüşüyorlar.

Bu dönüşümü gayet normal, meşru, ahlaki olarak lanse edebilmedeki yüzsüzlükleri hayret dedirtecek ölçüdedir.

Bu gün Paralel diye suçladıkları adamın elini öpmek, onunla aynı karede görünmek için yine onların imkanlarıyla Pensilvanyaya uçanların pozisyon değiştirmede kendi yuvarlaklıklarını erdem gibi gösteriyor olmalarını hala yutan varnıdır merak ediyorum.

Ülkede olup biteni sorgulamadan efendisinin ağzına bakarak pozisyon oluşturanların, 7 Hazırandan sonra akan kanın menşesini irdeleyen dünün akil adamlarında ki değişiklik bu yalaka takımında maalesef görülmüyor.

Görgülü yalaka ile, soradan görme yalaka arasında da bu kadar fark olacak vesselam
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.