Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Kasım 2018 15:30

Film de pek güzel gitmiş!

Film de pek güzel gitmiş!
Hayatı öyle olumsuz yönde etkilemiyor olmasına rağmen artık kar-kış haberlerinin yoğunlaştığı bugünlerde zaman zaman güzel kış resimleri de görmüyor değiliz.
Erzurumajans-Hayatı öyle olumsuz yönde etkilemiyor olmasına rağmen artık kar-kış haberlerinin yoğunlaştığı bugünlerde zaman zaman güzel kış resimleri de görmüyor değiliz. 

Hele de Erzurum’da çekilmiş bu resimlere bakarken genelde de karın bu şehire ne kadar yakıştığını bir kere daha anlıyoruz. Evet, hele de usta objektifler oldu da mı çekilen o güzel kış fotoğraflarının tadına doyum olmuyor. 



Karın güzel yakıştığı, yakıştırıldığı Erzurum’da bunu gören sadece bizler değiliz. Bu güzelliği dönemin ünlü film yapım şirketleri de farketmiş olacak ki çok da sinema filmine sahne olmuş bu şehir. Bunlardan birincisi ve en önemlisi Memleketim filmi..



1974 yılında bir bölüm Erzurum’da çekilen Memleket filminde Tarık Akan ile Filiz Akın oynamış. Yücel Çakmaklı’nın yönetmenliğini yaptığı Memleketim filminde Kenan Pars, Nubar Terziyan, Lütfü Seyfullah ve Diler Saraç gibi o dönemin ünlü karakter oyuncuları da rol almışlar. Erzurum ile ilgili sayısız arşiv fotosu ve bilgisine sahip olan Temel Atalay’dan rica ederek sizinle paylaşmak için o filmden bazı kareler aldım. Hele o Erzurumluların sembolü haline gelmiş tiftik papak Tarık Akan’a çok yakışmış, o kareye ayrıca bayıldığımı söylemeliyim., Özellikle Erzurum Garı önünde çekilen filmden kareler çok nostaljik oldu çok da güzel oldu..


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.