Erzurum Haber Girişi : 29 Ekim 2014 10:51

Flaş... Başkan Sekmen'den New City açıklaması: İlgili firma hedef saptırıyor

Flaş... Başkan Sekmen'den New City açıklaması: İlgili firma hedef saptırıyor
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, New City projesiyle ilgili açıklama yaptı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, twitter'dan duyurduğu gibi bugün sabah New City ve Karadayı mağdurlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Karadayı A.Ş.'nin sunulan tüm çözüm önerilerini reddettiğini ve çözümsüzlükte direttiğini öne süren Başkan Sekmen, "İlgili firma kendinden kaynaklanan sorunları örtbas etmek için hedef saptırmaktadır" dedi.

Karadayı mağdurlarının yaşadığı sorunun çözümü için çaba sarf ettiklerini de savunan Başkan Sekmen, "yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi maksadı ile her türlü girişimde bulunmak sureti ile çözüm için elimizden gelen her çabayı sarf ediyoruz ve edeceğiz" dedi.

"BİR KİŞİNİN DAHİ GASP EDİLEN HAKKI BİZİM İÇİN KUTSALDIR"

"Değil bin yurttaşımızın, bir yurttaşımızın dahi gasp edilen emeği bizim için kutsaldır" diyen Başkan Sekmen'in basın açıklamasının tam metni şöyle:

Karadayı Konut Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi A.Ş tarafından yapılan ve sözleşme karşılığı vatandaşa satılan dairelerin bulunduğu "New City" adlı projenin kamuoyunda farklı şekillerde yorumlanması ve şu anda tartışmalar yapılmasıyla ilgili olarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğu iddialarına karşı kamuoyunu bilgilendirme zarureti ortaya çıkmıştır.

İhale sürecinin öncesindeki tarihlerde "İmar İskân Blokları" olarak bilinen alanda Karadayı A.Ş, İmar İskân Blokları malikleri ile daire karşılığı sözleşme yapmış ve arsaları üzerine tescil ettirmiştir. Daha sonrasında belediyeden ¼'ü peşin, geri kalanı taksitle ödenmek kaydıyla aynı bölgede arsa satın almıştır.

İlgili firmanın ihale öncesinde kabul ederek iştirak ve imza ettiği ihale şartnamesinin 14. Maddesinde "Yüklenici gereken sürede peşinatı ödese dahi diğer taksitleri zamanında ödememesi halinde yasal faiz uygulanır. Ancak üst üste iki taksitin ödenmemesi ve üçüncü taksitin de süresinin geçmesini müteakip kesin teminat irad kaydedilerek sözleşme fesh edilir."hükmü gereğince, ödeme işlemi gerçekleşmediğinden Mart 2013 tarihinde sözleşme fesh olunacak konuma gelmiş lakin idarenin zafiyeti ile hukukun gereği yapılmamıştır. Tarafımızdan hukukun işletilebilmesi maksadı ile adli ve idari mercilere gerekli başvurular yapılmış olup sonucu titizlik ile izlenmektedir.

 "SÖZLEŞME İPTAL EDİLDİ, ÜÇ AYRI ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNULDU"

 Yeni dönemde ilgili firma sahibine 2,5 aylık bir süre içerisinde borcunu yatırarak ruhsat almasını defalarca önermiş olmamıza rağmen; ilgili firma tarafından en ufak bir girişimde dahi bulunulmamıştır. Bunun üzerine sözleşme iptal edilmiş ve ilgili firmaya bildirilmiştir.

Bütün bu olanlara rağmen binlerce mağduru göz önünde bulundurarak, ilgili firmaya üç ayrı çözüm önerisi sunmak suretiyle vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalıştık.

 İŞTE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1- Belediye arsaları ile vatandaştan daire vereceğim vaadi ile üzerine geçirilen arsaların takas edilmesi önerisinde bulunduk. Çözüm önerimiz önce kabul edilmiş, ilgili firma sonradan vazgeçmiş ve arsaları üçüncü kişilere devretmiştir.

2- Akkent bölgesinde belediyeden ihale ile alınan arsa bedelini ödeyemediği için kendi onayıyla mahsuplaşarak ruhsat alır hale getirdik. İlgili firma bu ruhsatı da almaktan kaçınmıştır.

3- Vatandaşlardan daire yapılacak vaadi ile alınan arsalara ruhsat vererek inşaata devam etmesi için teklifte bulunduk; lakin ilgili firma bu önerimizi de reddetmiştir.

 "KARADAYI, ÇÖZÜMSÜZLÜKTE DİRETTİ"

Bin  civarında vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için üç farklı çözüm önerisinde bulunmamıza rağmen; Karadayı  A.Ş . Bu önerilerin hiçbirisine olumlu yanıt vermemiş ve çözümsüzlükte diretmiştir.

İlgili firma, kendinden kaynaklanan sorunları örtbas etmek için hedef saptırmakta ve kamuoyunda belediyemizi sorumlu göstermeye çalışmaktadır. Yargı mercilerine başvurmak yerine, protesto eylemleri organize ettirmek ilgili firmanın sorumluluğuna dair bir karinedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki, belediyemizin hükmü şahsiyetine karşı bu konuyla ilgili açılmış herhangi bir dava dahi yoktur.

 "HUKUK DIŞI HİÇBİR GİRİŞİME ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Netice itibariyle, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Vatandaşlarımızın refahı noktasında yapılması gereken işlemlerin hukuk çerçevesinde icrası için gerekli hassasiyeti taşıdığımızın bilinmesini isteriz. Bilinmelidir ki, hukuk dışı hiç bir girişime tarafımızdan asla müsaade edilmeyecektir. Bunun yanı sıra yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi maksadı ile her türlü girişimde bulunmak sureti ile çözüm için elimizden gelen her çabayı sarf ediyoruz ve edeceğiz. Zira değil bin yurttaşımızın, bir yurttaşımızın dahi gasp edilen emeği bizim için kutsaldır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • nurullah mete 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başkanım allah rızası için bu işi cözün daha gücümüz kalmadı inan mevlaya sabaha kadar seccademde göz yaşı döküp mevlama yalvarıyorum inş buişi sonlandırın herkes evine kavüşsun saygılarımla

  • m.şahin 01 Ocak 1970 02:00

    inşaatları durdurmadan önce gariban vatandaşların mağdur olacağını düşünüp ilğili firmaya biraz tölarans tanıyabilirdiniz vatandaş mağdur olmasın diye inşaat bittikten sonra gerekeni yapsaydınız sonuçta o binaların yapımına belediye göz yummuş insanlarda binaları görüp öyle para yatırdı ahmet küçüklerin belediyesi -mehmetin sekmenin belediyesi diye bir şey olurmu devlette devamlılık esastır.belediye alacağını aldı -zenğinler parasını aldı fakir fukarayıda mütahidin kuçağına attınız.

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    inşaatları durdurmadan önce gariban vatandaşların mağdur olacağını düşünüp ilğili firmaya biraz tölarans tanıyabilirdiniz vatandaş mağdur olmasın diye inşaat bittikten sonra gerekeni yapsaydınız sonuçta o binaların yapımına belediye göz yummuş insanlarda binaları görüp öyle para yatırdı ahmet küçüklerin belediyesi -mehmetin sekmenin belediyesi diye bir şey olurmu devlette devamlılık esastır.belediye alacağını aldı -zenğinler parasını aldı fakir fukarayıda mütahidin kuçağına attınız.

  • m.polat 01 Ocak 1970 02:00

    Eyyy kuş beyinli zavallı arkadaş yazık sana yazık.. Yiyosa karadayi orda yeride belli hadi gidin orda yapın bi eylem..

  • serhat güven 01 Ocak 1970 02:00

    new city i belediyeler yaptı rus pazarındaki icraları kim yaptı belediye başka mütahhitlere niye birşey yapmıyor da A.M.K. birşey yapıyor bu adam tam bir şovmen ama bu başkana şovmenlik sökmüyor.

  • k kesen 01 Ocak 1970 02:00

    Acaba bu duyuruda neden onceki belediye baskanindan bahsedilmiyor? Bence topu birbirlerine atip duruyorlar. Olan her zamanki gibi vatandasa oluyor. Yazik kendini hukuk disi girisime musama gostermeyecegiz diyor ama asil hukuksuzluk belediyede.