Futbolda Devrim Yoktur...

Mehmet hoca karşılaşmaya orta sahada rotasyonla başladı. Hücuma dönük olan Gökhan Karadeniz yerine daha defansif bir isim olan Abdülkadir’i görünce şaşırmıştık açıkçası. Maç öncesi Mehmet hoca yayıncı kuruluşa verdiği röportajda “mutlaka kazanmak istiyoruz” diye açıklama yaptı. Kazanmak isteyen takım, üç defansif orta sahayla mı başlar diye düşünmeden edemiyor insan... 

Abdülkadir, Taylan, Scuk... 

Bu üç isimden hangisi ceza sahasına girer gol arar? 

Hangisi ara pası atar?

hangisi oyunu yönlendirir ve oyun kurar? 10 numara bölgesinin gereksinimleri bunlardır.

Saha içerisinde bunları yapacak oyuncun olmazsa kazanman sadece röportajlarda kalır sayın hocam...

Mehmet hocanın eleştirilmesi gereken nokta devre arası transferlerde eksikleri göremeyişi oldu. Yoksa bu kadro zaten sezon başında yanlış mühendislik sonucu bu noktalara gelmiş bir kadro. Kötü sonuçların  faturasının temel sebebi budur. Yarın Mehmet hoca gitse başka hoca da gelse bundan fazlası olur mu ? Açıkçası soru işareti...

Bakamenga transfer edildiğinde iyi isim olduğunu ancak sorunun sadece forvet de değil, Mavi Beyazlı ekipte kreatif oyuncu eksikliği yaşandığını yazmıştık. Bunu haftalar ilerledikçe daha net  bir şekilde göreceğiz. 

Sormak lazım hücumda bu kadar oyuncu kısırlığı çekerken yerine adam alamayacağın Harba neden  gönderildi?  En  azından yedek kulübesinden gelip maçı çevirebilecek bir isimdi. 

Bir diğer dikkat çeken nokta sezonun ikinci yarısından itibaren fizik kalitesi kötü bir BB Erzurumspor izliyoruz. Demek ki takım devre arasını iyi değerlendirmemiş.

BB Erzurumspor un lig de ki şansı ; alt sırada iki takımın kopma yaşamış olması... Yoksa sıkıntılı haftalar bizleri bekliyor olacaktı.

Futbolda devrim yoktur  evrim vardır...!

Bu sözün ispatı bu sezon;

BB Erzurumspor ve İstanbulspor’dur...

İstanbulspor son maçta geçen sezonki kadrosundan yedi isim var ve otuz iki puandalar. Sezon başı kadroda devrim yaparak sil baştan takım yapan BB Erzurumspor ise 26 puan da ve ligin en az gol atan dört takımından birisi... 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.