Medya Haber Girişi : 23 Mart 2015 13:47

Gazeteciler Kardelen TV'de gündemi değerlendirdi

Gazeteciler Kardelen TV'de gündemi değerlendirdi
Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in Kardelen TV'de hazırlayıp sunduğu Kriz merkezi programının konukları gazeteciler oldu.
Erzurumajans-Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in Kardelen TV'de hazırlayıp sunduğu Kriz merkezi programının konukları gazeteciler oldu.

İHA Bölge Müdürü Gazeteci Ayhan Türkez, Gazeteci Orkun Çizmeli ve Gazeteci Orhan Bozkurt'un katıldığı program da Erzurum konuşuldu.

Erzurum'un sorunları, çözüm önerileri konusunda fikir beyan eden Gazeteciler Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de 11 aylık çalışma dönemini değerlendirdiler.

Program yapımcısı ve sunucusu Esat Bindesen'in gazetecilere yönelik 'Erzurum'un en büyük sorunu nedir? Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in 11 aylık dönemini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorularına gazeteciler şöyle cevap verdi.

Gazeteci Ayhan Türkez: "Erzurum'un en büyük sorunlarından birisi işsizliktir. Göçün önlenmesinin en etkili yolu istihdam alanlarının artırılmasıdır. Siyaset sahnesinde bulunan kişiler, özellikle istihdama yönelik çözüm önerileri üzerinde çalışmalılar. Kış turizminde Erzurum önde duran bir ildir. Özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin turizmine yönelik çalışmaları ümit vericidir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen göreve çok hızlı başladı. Henüz bir yılını doldurmamış bir başkanın şu ana kadar Erzurum'da yaptığı çalışmaları olumlu buluyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Orkun Çizmeli: "İstihdam sorunu şehrin büyük meselelerinden birisidir. Hükümetler tarafından çıkarılan teşviklerin uygulanabilir olması şarttır. Aynı teşvikte batıdan illerin bulunması o teşviklerde Doğu'ya yapılan bir haksızlıktır.

Palandöken ve Konaklı'nın bir an önce Büyükşehir'e devredilmesi gerekir. Özelleştirme bir an önce işini tamamlamalıdır.

Mehmet Sekmen son 10 yılda yapılamayan Belediyecilik hizmetlerini yerine getirmenin koşuşturması içerisinde görüyorum. Şu ana kadar özellikle şehre yapılan peyzaj ve güzelleştirme çalışmaları mükemmel. Şehir Trafiğinin yeniden ele alınması şarttı, onu da yaptı. Sanıyorum ilkbaharla birlikte artık projeler konuşacaktır" dedi.

Gazeteci Orhan Bozkurt: "Şehrin sorunlarına karşı özellikle STK'lar sessiz kalmamalı. İşsizlik, tarım ve hayvancılık konusunda şehir sesli konuşmalı. Tepkili toplum sorunlarını çözen bir toplumdur. Şehre gerçek anlamda sahiplik edecek siyasetçilere ihtiyaç vardır. Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde bu noktaya çok dikkat etmeliyiz.

Kış turizmi konusunda öncelikle şehir halkı turizme hazır hale getirilmelidir. Özelleştirme Büyükşehir'e Palandöken'i Konaklı'yı devretmeli.

Mehmet Sekmen'in halkla bütünleşmesi çok önemli. Siyasetçi vatandaş sıcaklığı sorunların çözümü noktasında önemlidir. Şu ana kadar ki çalışmaları yakından takip ettik. Boş bir sezon geçmedi. Sekmen'den umutluyuz." Diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.