Geç Olmadan...

BB Erzurumspor’un ilk on birini gördüğümde yüzümü asıldığını o an yanımda ki herkes farketti...

Sebebi;  özellikle merkez orta saha da defansif, statik oyuncunun oyuncu yapısıydı...

İlk maç, tribünler dolu... Herşey rakibi boğmaya müsaitken hücum da sadece Emrah ve mecburiyetten oynatılan Sunu’nun bireyselliğine umut bağlamak açıkcası ilk yarı da ki kötü futbolun baş faktörüydü. İkinci yarıda ki  kadroyla ve havayla ilk yarıya başlanmış olsaydı  sonuç farklı olabilirdi.

Ayağında 40 saniyeden fazla top tutamayan BB Erzurumspor da ilerde top tutamayınca çıkarılan her top duvardan dönercesine mavi beyazlı takımın kalesine pozisyon olarak geri döndü.

İkinci yarıya başlarken Muzaffer hoca özellikle İbrahim değişikliğiyle hatasını telafi ederek maçı çevirdi...

Osman, İbrahim ve Taylan üçlüsüyle İstenilen kadar olmasa da daha öne ve baskılı oynayan bir BB Erzurumspor izlemeye başladık. Nitekim duran toptan da olsa iki gol bularak gitti denilen maçta bir puan kazanıldı.

Ders çıkarılması gerekenler;

BB Erzurumspor merkezde iki defansif orta saha oyuncusuyla oynayamaz. Statik ve üretkenlikten uzak olursun.

İbrahim ve Taylan’ın durumları artık tam anlamıyla netleştirilmeli... Ki bana göre şu an ki tabloda olmazsa olmazlar.

Taylan bu maçta forvet arkasında elinden geleni yaptı. Ama o mevkide süreklilik olur mu ? BB Erzurumspor sezon başından beri bıkmadan dile getirdiğim on numara sorununu çözmeli yoksa geçen sezon ki forvet konusunun benzeri yaşanır. Buna birde sol açık ekleyelim. Çünkü Sunu çok silik. Rashad’ın ipiyle kuyuya inilmez. Bu kadar emek ve yatırım yapılmışken riske girmek büyük hata olur. 

Evet ilk yarı ne kadar ki kötü olsa da kalite faktörü işte böyle kötü oynadığın maçlarda devreye girebiliyor. Bu ligde kolay kolay kimse ilk hafta 2-0 dan maç çeviremez. Erzurum bunu kalitesiyle başardı.

Ne kadar kamp yaparsan yap birlikte maç oynama alışkanlığı farklıdır.

Takım kötü değil eksik.... Eksikler

giderilir taşlar yerine oturursa ben güveniyorum bu takım bu ligin favorisi.... 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.