Siyaset Haber Girişi : 20 Kasım 2014 23:22

Geleceğin yatırımı ihale edildi

Geleceğin yatırımı ihale edildi
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 150 trilyonluk eğitim yatırımlarının ihalelerinin Erzurum'da yapılmaya başladığını ifade ederek yatırımların Erzurum'un eğitim kimliğini daha da güçlendireceğini söyledi.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 150 trilyonluk eğitim yatırımlarının ihalelerinin Erzurum'da yapılmaya başladığını ifade ederek yatırımların Erzurum'un eğitim kimliğini daha da güçlendireceğini söyledi.

2014 - 2016 Yatırım Bütçesinde yaklaşık 150 Trilyon TL tutarında 15 okul ve 272 derslik yapımı, 8 adet, 1450 öğrencinin barınacağı yurt, spor salonları, atölyeler, laboratuvar ve anaokulu gibi planlanan eğitim yatırımlarının ihaleleri Erzurum'da başladı. Eğitim yatırımlarının planlama ve ihale süreçlerinin herhangi bir aksama olmadan, ilgili birimlerce yürütüldüğünü ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu sözlerine şöyle devam etti. " İhalelerin tamamı Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, YİKOB ve Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından, Erzurum'da yapılmaktadır. Geçen süre içerisinde, planlanan okulların, yurtların, spor salonlarının, laboratuvarların ve atölyelerin ihalelerinin bir kısmı yapılmıştır. Erzurum'da yapılan ihalelere Erzurumlu firmaların ve yatırımcılarının da katılması; Erzurum'un gelişmesine ve ilimizde işsizliğin azaltılmasına katkı sağlayacaktır. Okul, yurt ve diğer yerlerin tamamlanması ile birlikte Erzurum'un eğitim kalitesi ve kapasitesi önemli derecede artmış olacak, eğitim nedeniyle şehir dışı göçler azalacaktır. Yeni yapılan eğitim yatırımları ile, Erzurum'un "EĞİTİM ŞEHRİ" niteliği daha da artacaktır. Bilindiği gibi Erzurum hem sağlık, hem kış turizmi ve hem de bir "eğitim" şehridir. Halihazırda eğitim veren iki üniversitesi ve tamamlanması beklenen ETSO Vakıf Üniversitesi, ilimizin "üniversite" düzeyinde bir eğitim şehri kimliği kazanmasını sağlamıştır. Fen, Anadolu ve Meslek Liselerinin tamamlanmasıyla bu kimliğin "ortaöğretim" ayağı da güçlenecektir. Diğer taraftan yatırımlar, eğitim nedeniyle göçleri de azaltacaktır. Malumunuz Erzurum, Türkiye'de en fazla göç veren iller sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Yatırımların göçleri azaltma etkisinin de olacağı muhakkaktır. Okulların ve diğer binaların yapımına başlanmasıyla birlikte, ilimizde hem ticarette hem de istihdamda önemli bir artış yaşanacaktır. İhalelerin gerçekleşmesi sonucunda artan ödeneklerin Erzurum'da yeni eğitim yatırımlarına harcanması için çalışmalar sürdürülecektir." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.