Kültür-Sanat Haber Girişi : 22 Mayıs 2015 21:15

Gençler arası halk oyunları Türkiye şampiyonası başladı

Gençler arası halk oyunları Türkiye şampiyonası başladı
Gençler Arası Halk oyunları Türkiye Şampiyonası yarışmaları "Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız" sloganıyla Erzurum'da start aldı.
Erzurumajans-Gençler Arası Halk oyunları Türkiye Şampiyonası yarışmaları "Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız" sloganıyla Erzurum'da start aldı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle 22-23-24 Mayıs tarihlerinde yapılacak yarışmada Erzurum, Ankara, Antalya, Bayburt, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kütahya, Malatya, Muğla, Rize, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Adana, Artvin, Aydın, İstanbul, Kars, Samsun ve Van illerinden 30 takım yarışacak. Tüm ekip ve yöneticilerin katılımı ile kortej yürüyüşü yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi önünden başlayıp Yakutiye Kent Meydanı'nda sona eren kortej yürüyüşüne mehteran ekibi de eşlik etti. Renkli görüntülerine ortaya çıktığı kortej yürüyüşü sonrasında açılış konuşmaları yapılarak, folklor gösterisi sunuldu. Vatandaşlar programa yoğun ilgi göstererek bol bol telefonlarıyla öz çekim yaptılar.

Programa Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Türkiye Halk oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fuat Taşkesenli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zengin ve köklü değerlere sahip Türk Halk Oyunlarının yayılıp yaşatılması, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması için yapılan ve Erzurum'da iki gün sürecek olan şampiyonayı izlemeye tüm halk davet edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.