Kültür-Sanat Haber Girişi : 28 Şubat 2015 14:26

Gençlik manevi değerlerini tanıyor

Gençlik manevi değerlerini tanıyor
Gençlik Merkezlerinin düzenlediği "İbrahim Hakkı Hazretlerini Anma Etkinliği" kapsamında, gençlik manevi değerlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu.
Erzurumajans-Gençlik Merkezlerinin düzenlediği "İbrahim Hakkı Hazretlerini Anma Etkinliği" kapsamında, gençlik manevi değerlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Erzurum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezlerinin düzenlediği yoğun faaliyetlerine devam ediyor. Gençlik Merkezleri üyeleri ve gençlik liderleri, "İbrahim Hakkı Hazretlerini Anma Etkinliği" kapsamında şehrin yetiştirdiği manevi değerleri yakından tanıma fırsatı buluyor. Erzurum GHSİM Palandöken Gençlik Merkezi, Gençlik liderleri Mehmet Kahraman ve Zeynep Erdoğan nezaretinde yapılan gezide, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin doğduğu Pasinler ilçesi ve yaşadığı ev ziyaret edildi. Vakıf sorumlularının da eşlik ettiği gezide gençler, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin bir çok yönünü tanıma imkanı buldu.

MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Gençlik liderlerini anlamlı organizasyonları için tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, günümüzde gençliğin manevi anlamdaki eksikliğine değinerek, gençliğin manevi değerlerine daha çok sahip çıkması ve tanıması gerektiğini söyledi. Böyle anlamlı gezinin, sadece bir başlangıç olduğunu her sene tekrar etmesi gerektiğini ifade etti. Taşkesenligil, daha fazla katılımcıyla her yıl böyle projelere imza atılması gerektiğinin altını çizdi.

Taşkesenligil, "Bu anlamlı etkinlik sayesinde gençler, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin sadece dini bir âlim olmadığını, aynı zamanda Astronomi, Geometri gibi bilimlerle de yakından ilgilendiğini, şair olarak da bilinen İbrahim Hakkı Hazretleri'nin dönemin en iyi filozoflarından biri olarak da kabul etmektedir" dedi. İbrahim Hakkı Hazretleri'nin evinin restore edilmesi konusunda, vakıf çalışanları Kültür Bakanlığından destek beklediklerini söyledi. Cafer Dede, "Her ne iş yapıyorsanız en iyisini yapın. İster benim gibi çiftçi, isteseniz doktor olun ama en iyisi siz olun" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.