Spor Haber Girişi : 22 Aralık 2014 22:20

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan dev adım

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan dev adım
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında Spor Genel Müdürlüğü yetiştirme yurtları ile sevgi evlerinde kalan öğrencileri Erzurum'a taşıyarak buz sporlarında eğitim verecek.
Erzurumajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında Spor Genel Müdürlüğü yetiştirme yurtları ile sevgi evlerinde kalan öğrencileri Erzurum'a taşıyarak buz sporlarında eğitim verecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan protokolle yeni bir dev proje daha hayatiyete geçiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü 8 ilde yetiştirme yurtları ile sevgi evlerinde barınan öğrencilere buz sporlarında eğitim verecek. 26 Ocak 2015 tarihinde start alacak olan proje kapsamında hafta sonları Erzurum'un yanı sıra, Erzincan, Kars, Artvin, Bingöl, Muş, Tunceli ve Bayburt illerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ait il müdürlüklerinin yetiştirme yurtları ile sevgi evlerinde barınan öğrencileri Erzurum'da Buz Pateni Salonları, short track salonu ile Curling Salonuna taşınarak buz sporlarında eğitim almaları sağlanacak. Bu dev proje için Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde toplantı yapıldı.

İL MÜDÜRLERİ ERZURUM'DA ZİRVE YAPTI

Gençlik ve Spor Bakanlığının düğmeye bastığı önemli proje kapsamında Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda 8 ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlerinin katılımı ile bir toplantı yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim Daire Başkanı Metin Bayrak'ın başkanlığında yapılan zirveye Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzincan İl Müdürü Kenan Atanur Köseoğlu, Kars İl Müdürü Gürsel Polat, Bingöl İl Müdürü Erdal Arıkan, Artvin İl Müdürü Bahattin Yetim, Tunceli İl Müdürü Şefik Kara ve Bayburt İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu katıldı. Toplantıda Spor Eğitim Dairesi Uzmanı Öztekin Üçok ile Özel Kalem Murat Pozan, Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Vekili Yunus Aras, tertip komitesi üyeleri İshak Alaserhat, Turan Ağar, Şaban Polat, Yusuf Tosunoğlu, Ferhat Doğuş Aygün ile buz sporlarında görev yapan antrenörlerde hazır bulundu.

ERZURUM'DAKİ BUZ SALONLARINDAN FAYDALANILACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim Daire Başkanı Metin Bayrak, Erzurum'un yanı sıra diğer 7 ildeki öğrencilerin hafta sonları Erzurum'a taşınarak buz salonları ile curling salonunda buz pateni ve curling konusunda eğitim göreceklerini belirterek, projenin 26 Ocakta başlayıp, Haziran ayında sona ereceğini söyledi. Erzurum'da il müdürleri ve ilgili antrenörlerle yol haritasını belirlediklerini ifade eden Bayrak, "Devletimiz ve hükümetimiz Erzurum'a çok önemli buz salonları ve curling salonu kazandırdı. Erzurum halkı 7'den 70'e bu salonlardan en güzel şekilde yararlanıyor. Bizde bu tesislerden Erzurum'un yanı sıra diğer illerinden faydalanmasını istiyoruz. Bu doğrultuda Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bir protokol imzaladı. Bu protokol kapsamında yetiştirme yurtları ile sevgi evlerinde barınan öğrencilere buz sporlarında eğitim vererek onlara hizmet vermek istiyoruz" dedi. Bu arada projenin tanıtım toplantısı 10-11 Ocak 2015 tarihlerinde tanıtımı yapılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.