Go Furkan go!

Tam da Erzurum’da ki EYOF’tan sonra Saraybosna’da ki EYOF açılışında milli takım sporcu kafilesinin önünde bayrağımızı yine bir sürat patenci sporcumuzun taşımasından dolayı duyduğum gurur ve onuru yazmaya hazırlanıyordum ki o süper madalya haberini aldım.

Evet.. Açılışı önceki gün yapılan EYOF 2019’un ilk günki sürat pateni yarışında ülkemizi temsil eden Erzurumlu sporcumuz Furkan Akar, final A serisinde 3’ncü olarak siftahı bronz madalya alarak yaptı ki göğsüm kabardı. Nasıl sevindiğimi anlatamam. O Furkan ki 1500 metre kısa mesafe yarışında üçüncü oldu da sayesinde bronz madalyaya kavuştuk.

Aynı Furkan’ın şimdi de gerek 500 ve gerekse 1000 metre yarışları var. O Furkan ki o yarışlarda da altın, gümüş, bronz farketmez, illa ki madalya alır gibimize geliyor. Furkan iyi bir sporcu, o gururu da bize yaşatır mı, yaşatır. Hiçbir kuşkum yok. Temsilcisi olmaktan onur duyduğum Buz Pateni federasyonumuz, ilk günde alınan bu önemli başarı ile emeklerinin karşılığını alıyor diye seviniyoruz. Bu habere özellikle Erzurum daha çok seviniyor olmalı, çünkü Türkiye’de sürat pateninin yurdu burası.

Buralı bir sporcunun bu başarısı elbette ki değerlidir, alkışa layıktır. O yüzden tüm Erzurumlular adına o Furkan’ı bu onuru bize yaşattığı için öpüyor, öpüyor, öpüyorum.

MANŞET FOTOĞRAF: O Furkan bize bir onuru da EYOF açılışında milli takım kafilesinin bayrağını taşıması ile yaşattı. 2017 yılındaki EYOF’un açılışında da yine bir sürat patenci olan Hazar Karagöl o bayrağı taşımış, bizi inanılmaz mutlu etmişti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.