Gonca Aytaş'a ağır isimlerden destek

Bilenler izlemiştir, ulusal televizyonlar arasında reyting rekorları kıran usta gazeteci Sayın Uğur Dündar'ın Halk Tv'deki programında, Erzurum CHP milletvekili adaylarından birinci sıradaki Sayın Gonca Aytaş da vardı.

Bir Erzurumlu olarak gurur duymadım dersem, bu benim ya hıyarlığımdan ya da kıskançlığımdan olur. Bakın, önemli olan şudur; çok uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi'nin sesi Ankara'da duyulmazken genç ve kendine güvenen bir avukat hanımefendi çıkıyor ve diyor ki, "hele durun, Cumhuriyeti kuran bir parti Erzurum'dan Ankara'ya yol açmalı, uzaktan seyretmek olmaz, sesimiz orada çınlamalı!.."

İşte bu yüzden ve bu cesaretten dolayı olsa gerek Türkiye'nin önemli bir televizyonunun önemli bir programına konuk oluyor. İşte bu yüzden programın diğer iki konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selin Sayek Böke'den ve tüm ülkenin tanıdığı Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce'den Erzurum'a gelmeleri ve kendisine destek olmaları konusunda söz alıyor. Daha doğrusu Sayın Aytaş'ın böyle bir talebi olmadan siyasette güçlü olan her iki isim de Sayın Gonca Aytaş'a, dolayısıyla Erzurum'a söz veriyor.

Bu da yetmiyor!..  İzleyici sıralarının önünde bulunan ve Tortum'daki HES davası için Erzurum'u su yolu eden ve de CHP'nin deli fişeği Sayın Aykut Erdoğdu'dan da 'beni unutmayın' işaretini ekran başındaki herkes görüyor! (Sayın Melda Onur'u da burada görmeyi ne çok isterdik.)

Evet, Erzurum Cumhuriyet Halk Partisi'nin önemli isimlerini bekliyor.

Bence bu destek bile az!

Erzurum'da kısıtlı imkânlarına rağmen tüm enerjisini bu seçimlere harcayan sevgili dostumuz gazeteci Sayın Orhan Bozkurt, listenin üçüncü sırasında olmasına aldırmadan çalışıyor.

Peki neden?

Bozkurt der ki; Cumhuriyet Halk Partisi olarak Erzurum'dan ses çıkmalı. Bu kim olursa olsun, olmalı!..

Bozkurt der ki; dar gelirlilerin ve kışı ile,işsizi ile memleketin yaralı yanı olan Erzurum artık silkinmeli!..

Ve Erzurum'da doğup, bu kentin sıkıntılarını sessizce çekerken sabırla savaşını veren Aytaş da başka bir cümle ile buna vurgu yaptı.

Dedi ki; yokluk ve yoksullukla mücadele vererek bugüne geldim. Geçmişi unutmadım, elbet benim yerim çalışandan ve çaresizlerden yana olan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktı!

Bir sosyalist olarak elbet ben de kendilerini alkışlayarak kendilerine Allah'tan yardım diliyorum!

Söz ettiğim canlı yayın programında belki kendini tam ifade edemeyen ve belki kurulmaması gerek bir cümleyi o heyecanla kuran Sayın Gonca Aytaş'a Erzurumluların sempati ve güvenle baktığını sanıyorum.

Dev bir gazeteci, iki usta siyasetçi ve reyting rekorları kıran bir canlı yayın!

Hadi kolaysa siz çıkın oynayın bakalım!

Sayın Aytaş, tüm insancıl düşünceleri ve yüreğindeki Erzurum sevdasını anlatırken heyecanını da yanında getirmiş.

Bu siyasette saflığın ve dürüstlüğün işaretidir.

Hele dururun bakalım.Görelim Mevla'm n'eyler!..

Önemli olan, yıllardır ihmal Edilen Erzurum'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin Aytaş'a olan güveni ve desteğidir.

Önemli olan sözünü esirgemeyen isimlerin Erzurum'a gelecek ve CHP için oy isteyecekleri olmasıdır.

Buyursunlar, Erzurum gelene yüzünü dönmez.

Ayazı yâr, dağlarını sur eylemiş Erzurum, bir goncaya uzaklardan su taşıyanlardan kıtlama çayı esirgemez!  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.