Teknoloji Haber Girişi : 24 Haziran 2015 16:26

Google'dan 'Göndermeyi Geri Al' seçeneği

Google'dan 'Göndermeyi Geri Al' seçeneği
Teknoloji devi Google internet kullanıcıların korkulu rüyası olan yanlış elektronik posta göndermeyi tarihe gönderdi.
Erzurumajans-Google'ın elektronik posta servisi Gmail için geliştirmiş olduğu uygulamayla birlikte kullanıcılar artık maili karşı tarafa gönderse bile 'geri al' butonunu aktifleştirerek maili silebilecek.

Erzurumajans-İnternet kullanıcıların bu uygulamayı kullanılması için öncelikle Gmail ekranın sağ üst köşesinde bulunan 'Ayarlar' bölümüne girip 'Göndermeyi Geri Al' seçeneğini aktifleştirmesi gerekiyor. Google gönderdiğiniz iletinin geri alınması için kullanıcılarına süresini kendilerinin belirleyeceği zaman tanıyor. Fakat en fazla 30 saniye içinde iletiyi geri almanız gerekiyor. Mailin geri alma işlemi ise oldukça basit maili karşı tarafa gönderdikten sonra sarı şerit içinde yazan 'geri al' yazısına tık yaparak  karşı tarafa giden mail siliyorsunuz.




Teknoloji devinin, devrim gibi bir projesi olan bu uygulamayı 2009'dan beri test sürüm olarak kullanmak mümkündü. Geri al uygulaması sadece bu test sürümünü kabul eden kullanıcılar kullanmaktaydı. Kullanıcıların Google'in bu uygulamadan memnun kalmasıyla 'gönderilen e-postaları geri alma' özelliğini tüm kullanıcılarına sunma kararı aldı.


Erol Sercan Yarali

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.