Spor Haber Girişi : 24 Şubat 2015 12:15

Görme Engelliler Judo Dünya Kupası tamamlandı

Görme Engelliler Judo Dünya Kupası tamamlandı
2016 Rio Paralimpik Oyunlarına gitme anlamında büyük önem taşıyan IBSA Judo Dünya Kupası 19-23 Şubat 2015'te Macaristan'ın Eger kentinde yapıldı.
Erzurumajans-2016 Rio Paralimpik Oyunlarına gitme anlamında büyük önem taşıyan IBSA Judo Dünya Kupası 19-23 Şubat 2015'te Macaristan'ın Eger kentinde yapıldı.

Yapılan bu turnuvada Yakutiye engellillier spor kulübü sporcusu Zeynep ÇELİK Erzurumumuzu başarıyla ve gururla temsil etti. Kendiside görme engelli olan Zeynep ÇELİK finale çıkma başarısını gösterdi. 52 kiloda Finalde Ukraynalı rakibine yenilerek müsabakayı 2. Olarak tamamladı ve gümüş madalyanın sahibi olarak Erzuruma ve Türkiyeye büyük bir başarı kazandırdı. Zeynep ÇELİK bu başarısıyla dünya paralimpik olimpiyatlarına katılma vizesi almada büyük bir yol katetti.

K
ulübün başkanı ve aynı zamanda Yakutiye Görme Engelliler okulu Müdür Yardımcısı Hikmet AKPINAR yaptığı açıklamada daha bir çok Zeynep ÇELİK gibi sporcuların bünyelerinde barındırdıklarını gerekli destek verildiği taktirde bu sporcularında aynen böyle başarılar elde ederek ülkemizi ve Erzurumumuzu paralimpik oyunlarda gururla temsil edebileceklerini söyledi. Ayrıca engelli sporcuların spor yapmaları onların topluma kazandırılmada önemli bir araç olduğunu ifade etti. Elimizden tutulduğu taktirde engelli sporcularımızı hem topluma kazandıracağız hemde büyük başarılar elde edeceğiz dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.