Güneş AKP'yi eritti mi!

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum'dan başlattığı seçim mitinginde aradığını bulamamış görünüyor.  Daha önceki her mitinginde müthiş kalabalıklara alışkın olan AKP, bu kez kelimenin tam yüküyle hüsrana uğramış, der isek çok da abartmış sayılmayız.

Bunun böyle olacağının sinyallerini zaten daha önceki yazımızda vermeye çalışmıştık. HDP'nin yüzde on barajını geçme çabası Erzurum'un güney ilçelerinden akan oylara belli ki baraj kurmuş. Salt bu değil elbet, Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin milli ittifakı da Adalet ve Kalkınma Partisi'nden oylarını geri alacak gibi bir fotoğraf var.

İktidar partisinin Erzurum'da daha önce topladığı seçmenler kameraların kadrajına sığmazken bugün acemi bir ressam bile küçük bir tuvale bu miting görüntüsünü en ince detaylarına kadar çizerse şaşırmamak gerekir.

Mitingde bulunanlar zaten göreceğini gördü, görmeyenler ve Erzurum'u bilenler için söyleyelim. İstasyon Meydanı'nda toplanan AKP'ye gönül verenlerin tamamı M. Zahit Kotku Cami önüne kadar ancak uzanıyordu.

Bu manzarayı gören bazı partililerin  "biz bugünlere düşecek parti miydik,"  diye içinden geçirmesi kadar doğal bir şey olamaz; ya da böyle düşünürlerse kimse onları ayıplamaz!

Ne yazık ki siyaset oyunu her zaman böyledir. Hiçbir parti sonsuza dek aynı gücünü koruyamaz. Kimsenin ummadığı nedenlerden de olsa küçülmesi, belki de zaman içinde sadece tabela partisi olarak yaşam mücadelesi vermesi devam eder. Ülkemizde buna örnek gösterilecek partiler oldukça fazla değil mi yani!

Son birkaç gündür kışı yaşayan ve güneş yüzü görmeyen Erzurum,  Sayın Başbakan'ın Erzurum'a gelmesi ile güneşlendi ve bu güneş Erzurum'u ısıtırken Erzurum'da iktidar partisi olan AKP'yi de eritti mi yoksa!

Bu manzaraya bakarak, "gözümüz aydın", diyen Milliyetçi Hareket Partisi seçmeni haklı olabilir. Yine bu fotoğrafa bakan Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül verenler umutlanabilir.  Güney ilçeleri de "kıymetimizi bilin işte,"  diye kıs kıs gülerken, Saadet Partisi şemsiyesi altına geri dönenlerin aklından ne geçiyor bilemeyiz!

Şunu biliriz ki Adalet ve Kalkınma Partisi'ne gönül verenler, Erzurum'daki eski mitinglerini anımsayarak,"bir zamanlar maziye bak, ne kadar şendik," şarkısını mırıldanacaklardır.

Evet, Cumartesi günü Erzurum'u ısıtan güneş, Erzurum'da AKP'yi eritti mi acaba!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MİTİNG 01 Ocak 1970 02:00

    Eskiden partiler milletvekillerini seçerken kuzey-güney dengesini korurlardı ve bunun yanında merkezden de adayları olurdu ama bu seçim de iktidar partisi 6 milletvekilinden 3 tanesini güney ilçelerden koymuş.Miting kalabalığına da bakmamak gerekir.Erzincandan gelen akplilerde olabileceği gibi , bayburttan gelen akplilerde miting de olabilir veya mitinge katılamamış olan akp lilerde olabilir.Bundan dolayı da miting önemli değil sonuç önemlidir.

  • MAZİDE KALDI 01 Ocak 1970 02:00

    O gün bir araştırma şirketi anket yaptırmış türkiye genelinde Erzurum da çıkan sonuca göre akp 4 MHP 1 bdp 1 milletvekili kazanıyor.Yani akp nin 6 tane milletvekili alması mazide kaldı .

  • Dogukan 01 Ocak 1970 02:00

    belediye secimlerinde görduk syn yazar herkez birleşmedimi Ama sonuç yine 100 yuz başarı cunku milet biliyor artik çalısanın kim oldugunu 5 AKP 1 MHP

  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Ala hertürlü kanunsuzluğu yapıyor. Mecliste kabul edilen Kanunları tanımıyor. Artık ne yaparlar Allah bilir. Herşey mübah çünkü

  • oltulu 01 Ocak 1970 02:00

    bence yazı fazlasıyla siyasi olmuş bir parti adına deil ama ak parti aleyhine tam manasıyla ama aklınızdan geçirip kendinizin bile inanmıyacağınız şeyleri bence yazmayın ( aklınızdan sadece geçiriyorsunuz mantıklı düşünce sizde inanmıyorsunuz ) ayrıca miting yeterince doluydu

  • selam 01 Ocak 1970 02:00

    Üstadım bence 8 Haziran yazınızı şimdiden yazın, seçim akşamı o üzüntüyle bir şeye kaleme alamazsınız demi...

  • akif 01 Ocak 1970 02:00

    iyi sallamılşsın. Ak parti her zaman ki seçim havasını yaşadı. Halk bir kez daha biz yılmadık hala ayaktayız dedi. Ama senin gibiler sadece alanı dolduran çoğunluğu görmeyip camiye kadar doldu diyerek milletin aklını karıştırıyorsunuz. Şunu bil ki 7 Haziran sonrası seni bulup

  • gercekci 01 Ocak 1970 02:00

    bosuna yazmayin Ak parti Erzurumu yine alır bence oylari artar

  • İhsan HACIOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    Anlaşılan sayın yazar sen içindeki hezeyanı yazına dökmüşsün,dünkü meydanda senin resmetmeye çalıştığın bir dururmu ne gören oldu nede duyan,sizler böyle belden aşağı vurdukça akparti dahada güçleniyor.Yazılarını yazarken objektif olma ilkesini kendine şiar edinirsen bu gazetecilik ilke ve etiğine uygun olur kanısındayım

  • Dost 01 Ocak 1970 02:00

    Attık yok olma zamanı geçtibile

  • Talip 01 Ocak 1970 02:00

    Üstadım temenni tadındaki yazınızı okudum. Sekiz haziran sabahı "boşuna umutlar ekmişiz"şarkısı iyi gelir öneririm hayal vadeden o partilere.

  • EMİN YENİAY 01 Ocak 1970 02:00

    eritti reis eritti MİLLİ İTTİFAK BARAJLARI YIKACAK ... YAŞASIN ALPEREN OCAKLARI YAŞASIN BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ ...