Spor Haber Girişi : 26 Kasım 2014 14:30

Güreşin duayeni GHSİM'deydi

Güreşin duayeni GHSİM'deydi
Erzurum'da ata sporumuz güreşin duayenlerinden biri olarak tanınan eski Milli hakem Dursun Ali Kishalı ile eski milli güreşçilerden Yunus Korkmaz, GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil'i ziyaret etti.
Erzurumajans-Erzurum'da ata sporumuz güreşin duayenlerinden biri olarak tanınan eski Milli hakem Dursun Ali Kishalı ile eski milli güreşçilerden Yunus Korkmaz, GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil'i ziyaret etti.

Taşkesenligil'in yakasına güreş rozeti takan, Kishalı, ata sporumuz konusunda tecrübelerini Taşkesenlgil ile paylaştı.

Yıllarca ata sporumuz güreşe hizmet eden Dursun Ali Kishalı ile eski milli güreşçi Yunus Korkmaz, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'i ziyaret etti. Erzurum'da güreşin duayenlerinden biri olarak bilinen ve yıllarca Erzurum'da il temsilciliğinin yanı sıra hakemlik yapan ve karakucak güreşlerinin de aranılan isimlerin başında gelen Dursun Ali Kishalı ile eski Milli güreşci Yunus Korkmaz, güreşteki tecrübelerini Taşkesenligil ile paylaştı. Oldukça neşeli bir ortamda geçen nezaket ziyaretinde Kishalı ve Korkmaz ata sporumuz güreşte geçmişte yaptıkları hizmetleri anlatırken, eski günleri yad ettiler. Güreşin duayeni Dursun Ali Kishalı, Erzurum'un güreş yatağı olduğunu ve bu şehirde güreşin daha fazla destek görmesi halinde Türkiye'nin en önemli alt yapı merkezlerinden biri olacağının altını çizerek, "Erzurum'da eğitimli ve güreşi bilen antrenörlerin tecrübelerinden faydalanılırsa, Erzurum'dan güreşçi ordusu çıkar. Çünkü bu ilin çocuğunda pehlivanlık ruhu var" dedi.

ERZURUM'DA HER ÇOCUK MİNDERİN HAVASINI SOLUMUŞTUR

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum'da özellikle köylerde yaşayan her erkeğin çocukluğunda mutlaka güreştiğini belirterek, "Köylerde yaşayan insanlarımız çocukluğunda çayırda, tarlada ya da evinin damında mutlaka güreşmiştir. Bizlerde çocukluğumuzda güreş yaptık. Biz Erzurum GHSİM olarak sporun bütün dallarını benimsiyoruz. 43 spor branşında faaliyet gösteren bir il olarak ata sporumuz güreşe de büyük önem gösteriyoruz. İnşallah desteklerimiz bundan sonra da devam edecek. Erzurum'da her erkek mutlaka çocukluğunda ve gençliğinde minderin havasını solumuştur" diye konuştu.

Ziyarette, güreşin duayeni Dursun Ali Kishalı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'e bir sürpriz yaparak yakasına güreş rozeti taktı. Taşkesenligil, bu jest karşısında Kishalı'ya teşekkür etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.