Spor Haber Girişi : 01 Ekim 2014 11:06

Güzel olur zamanı gelince de olur zaten

Güzel olur zamanı gelince de olur zaten
Cemal Özgörkey, Ünal Aysal'ın verdiği destek sonrası beklenen açıklamayı bugün yapacağını belirtti.
Erzurumajans-Cemal Özgörkey, Ünal Aysal'ın verdiği destek sonrası beklenen açıklamayı bugün yapacağını belirtti.

Özgörkey Galatasaray başkan adaylığına sıcak baktığını belirtti ve bir endişesini dile getirdi; Ünal Bey isim öneriyor ama kendisi 2 yıl önce seçildiğinde ona da isim önerilmişti. Ama o isimlerle 2 yıl bile çalışamadı.

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden ve İzmir merkezli Özgörkey Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özgörkey, Ünal Aysal'ın başkanlık ile ilgili açıklamalarını Hürriyet'e değerlendirdi.

Oldukça keyifli bir telefon görüşmesi yaptığımız Cemal Özgörkey, Galatasaray başkanlığına aday olup olmayacağı konusunda ser verip sır vermezken, 'Yarını (bugünü) bekleyin' mesajını iletti. Şu anda bu konuda bir açıklama yapmasının doğru olmadığını belirten Cemal Özgörkey, 'Adaylığa ne kadar yakın olduğunuzu yüzde olarak ifade etmek gerekirse yüzde kaç yakınsınız' sorusuna, "Şu anda kafamda kalbimde olanı size açıklamam için bir neden söyleyin. Bir açıklama yapmam, herkes yarını (bugünü) beklesin" yanıtını verdi.

UYGUN ANI BEKLiYOR
"İzmirli bir başkan Galatasaray'a çok yakışır" değil mi diyerek kararıyla ilgili ufak da olsa bir ipucu yakalamaya  çalıştığımız Cemal Özgörkey, "Elbette güzel olur, zamanı gelince de olur zaten" diyerek yine bir renk vermedi.
Son derece esprili ve keyifli şekilde ısrarlı sorularımızı nazikçe yanıtsız bırakan Cemal Özgörkey'in ben de yarattığı izlenim ise, 'Aday olacağı ancak bunu en iyi zamanda açıklamayı planladığı' yönünde oldu.

Özgörkey, Türkiye ve uluslararası ekonomi çevrelerinde iyi tanınan başarılı bir işadamı. İzmir'de sadece şirketlerinin ekonomik faaliyetleriyle değil, aynı zamanda müze kurmak gibi sosyal sorumluluk projeleriyle de tanınıyor.

SORU: Aday mısınız?
YANIT: Yarını (bugün) bekleyin.
SORU: Bir yüzde verseniz?
YANIT: Kalbimdekini niye paylaşayım.

Takımla birlikte İngiltere'ye giderken, genel kurulla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Cemal Özgörkey ismini ortaya attı. Aysal, "Bir müddetten beri Cemal Özgörkey kardeşimiz başkanlık için hazırlanıyordu. Hazırlıklarını tamamlamış, büyük bir ihtimalle adaylığını açıklayacak. Böylece benim de desteğime sahip olacak. G.saray'ı yönetebilecek her türlü tecrübeye ve güce sahip bir arkadaşımız. Kendisine buradan başarılar diliyorum" dedi.

PERDE ARKASI
En büyük sorun Zaman!

25 Ekim'deki seçimler için adayların yönetim listelerini yarına kadar teslim etmeleri gerekiyor. Özgörkey'i de bu zaman darlığı düşündürüyor.

G.Saray'da, Ünal Aysal'ın, "Cemal Özgörkey" hamlesi kongre sürecine başbaşka bir boyut kazandırdı.

Aysal, takımla birlikte Londra'ya hareket etmeden önce gazetecilere kısa ama çarpıcı bir açıklama yaptı:
- Cemal Özgörkey başkanlığa aday olacak. Ben de kendisini destekleyeceğim.

Bu açıklamadan hemen sonra gözler Cemal Özgörkey'e çevrildi.
- Özgörkey, başkanın bu açıklamasına nasıl bir yanıt verecekti?
- Adaylık için Ünal bey ile anlaştı mı?

* * *

Bu soruların yanıtlarını almadan önce önceki geceye dönmekte fayda var.

Ünal Aysal, o gece Cemal Özgörkey'e ulaşır. Ve ona kafasındaki plandan söz eder?
- Başkanlık sana yakışır. Ve senin hakkın. Gel aday ol. Galatasaray'da her şey yolunda. Listeyi düşünme o konuda gereken her türlü yardımı yaparız. Sen başkan adayı olursan ben de seni desteklerim.

Aysal'ın bu önerisine Özgörkey kısa bir yanıt verir ama "Evet" demez:
- Teveccühünüze teşekkür ederim başkan. Desteğiniz için de çok memnun oldum ama sizde takdir edersiniz ki çok kısa bir süre kaldı. Bu sürede ne kadar hazırlanıp hazırlanamayacağımı bilemiyorum. Sizden düşünmek için biraz zaman rica ediyorum.

Aysal, Özgörkey'e yönetim kurulu için 7-8 isim de önerir.

* * *

Aysal bu görüşmeden sonra ertesi gün havaalanında yaptığı "Özgörkey" ismini medyayla paylaşır. Bu dakikadan sonra Özgörkey'in telefonları çalmaya başlar. Arayanlar, lise arkadaşları ve özellikle Galatasaray kongre üyeleridir. Özgörkey'i tebrik yarışına girerler. Ama henüz Cemal Özgörkey kararını vermemiştir. Arkadaşlarıyla biraraya gelir. Ve sıkıntılarını bir bir sıralamaya başlar. Önce pozitif yanları yazar;

* * *

1-G.Saray'da bir krizden söz ediliyor. Her kriz bizim için aynı zamanda bir fırsattır. Biz soruna fırsat diye bakarız.
2-Galatasaray şu anda zor günler geçiriyor. G.Saray'ın sahipsiz olmadığını göstermeliyiz.

Ancak adaylığın daha doğrusu çok kısa bir sürede liste hazırlayıp seçime girmenin de negatif yanları vardır:

* * *

1-Ekibimi oluşturmak için çok kısa bir süre kaldı. 48 saatte 48 kişi ile görüşmek bile çok mümkün değil.
2-Ünal Bey isim öneriyor ama kendisi 2 yıl önce seçildiğinde ona da isim önerilmişti. Ama o isimlerle 2 yıl bile çalışamadı.
3-Kolektif aklın çalıştığı sisteme inanan biri olarak kendi ekibimi oluşturmadan çalışmak prensiplere de gerçeklere de aykırı olur.

Özgörkey, bugün yapacağı bir açıklamayla başkanlık konusundaki tavrını belli edecek.
Eğer listesini oluşturma şansını bulursa, aday olacak. Bulamazsa, kongrenin 1 ay daha ertelenmesi konusunda destek bekleyecek. Hürriyet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.