İlçeler Haber Girişi : 30 Temmuz 2015 16:00

Hafızlık pekiştirme kursu Oltu'da başladı

Hafızlık pekiştirme kursu Oltu'da başladı
Hafızlık Pekiştirme Kursu, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ın katılımıyla Oltu İmam Hatip Lisesi Yurdunda başladı.
Erzurumajans-Diyanet İşleri Başkanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hafızlık Pekiştirme Kursu, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ın katılımıyla Oltu İmam Hatip Lisesi Yurdunda başladı.

Program kursiyerlerden Lokman Bedir 'in Kuran Tilaveti ile başlarken Diyanet Eğitim Merkezinden Nurettin Yıldırım'ın seslendirdiği ilahilerle devam etti. Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıtkı Toksoy yaparken Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün bu tür programlarının organizesine talip olduğunu ifade ederek böyle bir programın ev sahipliğini yapmanın mutluluğu ve manevi hazzını yaşadıklarını söyledi. Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin'de yaptığı selamlama konuşmasında böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ötürü ilçe olarak son derece memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kurs hakkında teknik bilgiler veren Nazif Yılmaz, 30 bin ilahiyat mezunu öğretmen arasından 1.940 öğretmenin hafız olduğunu belirtti. Bunlardan da gönüllülük esasına göre 42 hafızın bu programa iştirak ettiğini söyleyen Yılmaz, "Bu yaz boyunca Arapça ve Hafızlık kurslarını ilk defa düzenliyoruz. Her gün 60 sayfa ile 10 sayfa ezber veren hafızlarımız var. Bu kursiyerlerimizin ezberlerini daha iyi pekiştirebilmek için de Duha namazlarını cemaatle kılarak teravih namazında olduğu gibi 10 rekâtta bir cüz okuyarak namazı bitirip dua etmektedirler" dedi. Ayrıca bu bir aylık kurs müddetince farklı hocalar tarafından dersler verileceğini aktaran Yılmaz, düzenleyecekleri konferanslardan da kursiyerlerin istifa edeceğini söyledi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hafızlık Pekiştirme Kursu Nurettin Yıldırım'ın okuduğu kasidelerle sona erdi. Bu arada Oltu İmam Hatip Lisesi Yurdu'nda gerçekleştirilen Hafızlık Pekiştirme Kursu açılış programına İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Stajyer Kaymakam Çağlar Tekin, Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü uzmanlarından Hasan Özarslan ve Ali Kemal, okul idarecileri ve öğretmenlerinin yanı sıra kursiyerler katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.